avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare garantii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare garantii

Sotul meu a lucrat intr-o firma de distributie, unde i s-au retinut lunar 200 lei pt 6 luni. Dupa ce a fost fortat sa plece, fortat sa isi dea demisie nu i s-a mai dat ultimul salariu si cei 1200 lei (200*6) retinuti ca si garantie pe moriv nu unii dintr clientii lui nu au achitat facturile. Acum locuim intr-o alta localitate, acolo am stat doar 1 an si jumatate cat am fost eu detasata. Ne este greu sa facem un drum pana acolo din cauza costurilor. Ce putem face pentru a recupera acei bani de la firma respectiva pe cale amiabila in prima faza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 7 Martie 2013
Retinerea respectiva este evidentiata pe statul de plata, fluturas, ceva? Are ceva la mana ca i s-au retinut acei bani? Salariul a fost incasat corect sau o parte si la negru?

Cand si-a dat demisia?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Nu a primit fluturas. A avut parte fix plus parte variabila in functie de realizari. In septembrie 2011. Mai putem face ceva sau e prea tarziu?
In prima faza, puteti depune o notificare la angajator...in caz de refuz,actionati in judecata pentru a fi obligat la restituirea garantiei si plata salariului .
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru plata salariului puteti depune o sesizare si la ITM...
In astfel de situatii ITM-ul il va indruma catre instanta de judecata....

Alte discuții în legătură

Criza poate justifica orice? marianelena marianelena Buna ziua . Ma numesc ION si lucrez in cadrul unui soc. care face parte dintr-un concern national.In luna noiembrie a anului trecut2008 ,pe data de 20, ni s-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neachitate !!! andreia@ andreia@ Buna ziua Ma numesc Andrei si am lucrat ca si agent vanzari pt o firma,recent mi-am dat demisia in 01.05.09 si trebuia sa imi i-au ultimul ... (vezi toată discuția)
Demisie madysalcia80 madysalcia80 BUNA ziua, lucrez de 2 ani la o societate, dupa 2 ani mi-a zis angajatorul sa semnez o demisie care nu era completata ci doar am semnat urmand sa ma ... (vezi toată discuția)