Sotul meu a lucrat intr-o firma de distributie, unde i s-au retinut lunar 200 lei pt 6 luni. Dupa ce a fost fortat sa plece, fortat sa isi dea demisie nu i s-a mai dat ultimul salariu si cei 1200 lei (200*6) retinuti ca si garantie pe moriv nu unii dintr clientii lui nu au achitat facturile. Acum locuim intr-o alta localitate, acolo am stat doar 1 an si jumatate cat am fost eu detasata. Ne este greu sa facem un drum pana acolo din cauza costurilor. Ce putem face pentru a recupera acei bani de la firma respectiva pe cale amiabila in prima faza.
Retinerea respectiva este evidentiata pe statul de plata, fluturas, ceva? Are ceva la mana ca i s-au retinut acei bani? Salariul a fost incasat corect sau o parte si la negru?
In prima faza, puteti depune o notificare la angajator...in caz de refuz,actionati in judecata pentru a fi obligat la restituirea garantiei si plata salariului .
Demisie
madysalcia80
BUNA ziua,
lucrez de 2 ani la o societate, dupa 2 ani mi-a zis angajatorul sa semnez o demisie care nu era completata ci doar am semnat urmand sa ma ... (vezi toată discuția)