avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale neachitate !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale neachitate !!!

Buna ziua

Ma numesc Andrei si am lucrat ca si agent vanzari pt o firma,recent mi-am dat demisia in 01.05.09 si trebuia sa imi i-au ultimul salariu+garantie 150ron pe luna,care mi se retinea pe toata perioada ca si angajat.Acuma firma respectiva refuza sa imi achite drepturile pe motiv ca:eu nu am incasat bani la timp.Evident ca in fisa postului nu este nici o clauza prin care acestia poate sa imi retina din salar.Si am fost nevoit sa semnez un contract de confidentialitate pe o perioada de 2ani dupa incetarea contractuli de munca,doar ca,contractul pe care il am eu nu are nici o data si nici nu este inregistrat la ITM.
Astept raspunsuri si sugesti??
Cel mai recent răspuns: andreia@ , utilizator 11:13, 20 Mai 2009
1.Daca garantia oprita nu se regaseste pe statul de plata sau pe fluturas este o retinere abuziva din partea angajatorului .In urma incetarii activitatii trebuie sa primiti de la angajator toate drepturile cuprinse in CIM pana in data de 01.05.2009 . Salariul , bonusuri, compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuat ( 2008 si 2009 ) si bonurile de masa pentru zilele lucrate, inclusiv pentru zilele de preaviz ( asta daca firma acorda bonuri de masa ). Legal ,angajatorul va poate retine drepturile salariale numai in baza unei hotarari definitive si irevocabile a instantei de judecata. Daca nu puteti rezolva pe cale amiabila , faceti o sesizare la ITM , iar in ultima faza il puteti actiona in judecata la tribunalul in a carui raza aveti domiciliul. Litigiile de munca sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar.

2. Contractul de confidentialitate fiind conex CIM nu trebuie inregistrat la ITM ( insa CIM obligatoriu trebuie sa aiba viza ITM-ului) . Partea care incalca prevederile contractului de confidentialitate este obligata sa plateasca daune celeilalte parti (conform celor stabilite in contract sau cele prevazute de lege).
Urmatoarele situatii exonereaza de raspundere partea care le invoca:
- informatiile erau cunoscute inainte de a fi obtinute de la ANGAJATOR
- informatia provine dintr-o sursa neconfidentiala
- dezvaluirea informatiei s-a facut dupa primirea acordului scris pentru aceasta
- informatia era de data publica la data dezvaluirii ei
- ANGAJATUL a fost obligat in mod legal sa dezvaluie informatia.

=D> multumesc foarte amabila!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze de confidentialitate in contractul de munca bianca40 bianca40 Buna ziua, Lucrez in domeniul IT, si tocmai mi s-a cerut sa introduc, in contractele de munca, cateva clauze de confidentialitate. Problema e ca mi se par ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate si de respectarea relatiei client - angajat ruxyb ruxyb Buna ziua, Cine ma poate ajuta cu un contract de confidentialitate (si unul de) care sa includa si respectare relatiei client - angajat, respectiv ... (vezi toată discuția)
Declaratie de confidentialitate adimanea adimanea Buna ziua! Odata cu intrarea in vigoare a regulamentului privind confidentialitatea datelor personale, angajatorul ne-a pus sa semnam mai multe acte aditionale ... (vezi toată discuția)