zpavel_alia a scris:
De doi ani lucrez la o societate, pe cim si statul de plata este inscris salariul minim pe economie, restul de bani ii primesc in plic. Cum pot dovedi in instanta? Am niste fluturasi redactati la calculator, fara semnatura, numai stampilati, iar pe ei sunt specificate orele lucrate ( cele reale). Am si doua copii dupa pontajele reale, in care se regasesc nr. de ore specificate in fluturasii de care vorbesc. Nu cred ca pot obtine marturii ale colegilor. E suficient din punctul dumneavoastra de vedere? Ce alte dovezi ar fi valide in instanta? Vreau sa solicit trecerea integrala a sumelor de bani in statele de plata retroactiv.
De ce nu ati sesizat ITM ul , Fiscul,Garda,in decursul acestor 2 ani?Ma gandesc ca poate fi interpretat acum drept o "complicitate" cu angajatorul ,din partea dvs. Practic a existat un acord tacit atata timp cat timp de 2 ani nu ati facut niciun demers legal pt. a stopa ilegalitatea.
Si inca ceva,atata timp cat exista un cim semnat de dvs. cu un sa;lariu minim,un stat de plata la fel ,si colegi care nu vor depune marturie,se intelege, va fi f. greu sa demonstrati ca angajatorul nu a fost in regula.Nu stim cum a justificat platile in contabilitate,dar banuiesc ca a stiut cum sa se acopere si acolo.