avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Pana la data comunicarii incuviintarii executarii silite,executorul judecatoresc poate face demersuri pentru a se informa asupra debitorului,repectiv-directia de impozite si taxe,evidenta persoanelor,ANCPI,etc.Aceste corespondenta a fost efectuata de catre executor pana la data pronuntarii instantei asupra executarii silite.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:33, 12 Ianuarie 2011
se practica , sunt acte premnergatoare ,iar incuviintarea se da in 99 % din cazuri
strict legal nu poate face asta deoarece inca nu are dreptul de a incepe o executare silita si implicit cercetarile ptr identificarea bunurilor debitorului, nu are baza ptr asemenea verificari. dar nu exista sanctiune procedurala si in consecinta toti o fac.

cel mult o sesizare la Uniunea Executorilor insa asta nu va influenta cursul executarii silite.
procedural nu se pot face face aceste demersuri pana la data comunicarii executarii silite.
Pentru a nu beneficia de abuzul calitatatii pe care o are şi de a face investigaţii cu privire la bunurile debitorului, cei carora li se cer relatii nu ar trebui sa le dea pană ce încuviinţarera executarii nu s-a facut de catre instanţă.
Si abuzul este atunci de ambele parti si a executorului si a celor care furnizeaza date.
Pana la data comunicarii instantei s-au platit diverse taxe si cad in sarcina mea.Este corect in conditiile in care intre timp eu am si achitat debitul direct creditorului , iar eu nu stiam nimic de toate acestea?
De altfel inscrierea la cartea funciara a debitului a fost si respins,iar procesul verbal de cheltuieli cuprinde sume pt.care nu exista chitanta.

Alte discuții în legătură

Obligatie plata cheltuieli de executare danilamagda danilamagda buna ziua! daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la executare- cine plateste onorariul ? mariuss.i mariuss.i daca banca isi retrage cererea de executare silita de la executorul judecatoresc in urma unei intelegeri amiabile cu aceasta,cine va plati taxele de exceutare ... (vezi toată discuția)
Incheiere acord mediere cu banca mariuss.i mariuss.i Daca am semnat un acord de mediere cu Banca referitor la neplata unui credit,in care Banca a imputernicit un executor pentru a efectua executarea silita a ... (vezi toată discuția)