Pana la data comunicarii incuviintarii executarii silite,executorul judecatoresc poate face demersuri pentru a se informa asupra debitorului,repectiv-directia de impozite si taxe,evidenta persoanelor,ANCPI,etc.Aceste corespondenta a fost efectuata de catre executor pana la data pronuntarii instantei asupra executarii silite.
strict legal nu poate face asta deoarece inca nu are dreptul de a incepe o executare silita si implicit cercetarile ptr identificarea bunurilor debitorului, nu are baza ptr asemenea verificari. dar nu exista sanctiune procedurala si in consecinta toti o fac.
cel mult o sesizare la Uniunea Executorilor insa asta nu va influenta cursul executarii silite.
Pentru a nu beneficia de abuzul calitatatii pe care o are şi de a face investigaţii cu privire la bunurile debitorului, cei carora li se cer relatii nu ar trebui sa le dea pană ce încuviinţarera executarii nu s-a facut de catre instanţă.
Si abuzul este atunci de ambele parti si a executorului si a celor care furnizeaza date.
Pana la data comunicarii instantei s-au platit diverse taxe si cad in sarcina mea.Este corect in conditiile in care intre timp eu am si achitat debitul direct creditorului , iar eu nu stiam nimic de toate acestea?
De altfel inscrierea la cartea funciara a debitului a fost si respins,iar procesul verbal de cheltuieli cuprinde sume pt.care nu exista chitanta.