avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... incheiere acord mediere cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

incheiere acord mediere cu banca

Daca am semnat un acord de mediere cu Banca referitor la neplata unui credit,in care Banca a imputernicit un executor pentru a efectua executarea silita a debitorului,am platit cheltuielile pe care Banca le-a facut cu executarea silita iar banca a cerut suspendarea executarii silite,acum eu va trebui sa achit executorului si alte taxe impuse mie ca debitor?
Cel mai recent răspuns: mariuss.i , utilizator 12:41, 18 Decembrie 2011
Toate cheltuielile efectuate de banca in vederea dispunerii executarii silite va sunt imputabile.
pai cheltuielile efectuate de banca le-am platit,dar pe cele pe care mi le-a imputat executorul mie ca si debitor?mai trebuie sa ii platesc si eu daca i-a platit o data banca?
Nu. Daca au fost platite de banca nu trebuie sa le mai platiti si dumneavoastra catre executor. In schimb le ve-ti plati bancii aceste cheltuieli.
pai cum am si explicat banca a platit anticipat executorului taxele pt executarea silita,iar eu cand am incheiat acordul de mediere cu banca i-am platit bancii aceste cheltuieli,dar problema e alta,executorul imi imputa si mie niste taxe pe care trebuie sa i le platesc lui,mult mai mari decat pe cele pe care le-a platit banca lui.La un credit de 40000 ron ,executorul mi-a trimis somatie ca trebuie sa platesc pe langa aceasta suma si taxele de executare silita in valoare de aprox 5200 ron.eu m-am dus la banca,m-am inteles cu aceasta,banca a cerut suspendarea executarii silite,eu i-am platit bancii cheltuielile facute cu executarea,iar executorul vine si imi cere si mie bani pt taxe.cand banca a cerut suspendarea executarii silite,nu se ajunsese in nici o faza de punere sechestru pe bunuri sau poprire pe salariu,doar mi se trimisese o somatie si un proces-verbal provizoriu,cam atat.Eu am platit bancii suma de 1750 ron cheltuilelile pe care le-a facut cu executarea,iar executorul imi spune ca ii datorez 3850 ron lui pt actele procedurale pe care le-a facut el...nu mi se pare deloc logic ce imi imputa mie,nu l-am angajat eu si pe deasupra banca a cerut suspendarea executarii...astept raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la executare- cine plateste onorariul ? mariuss.i mariuss.i daca banca isi retrage cererea de executare silita de la executorul judecatoresc in urma unei intelegeri amiabile cu aceasta,cine va plati taxele de exceutare ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata cheltuieli de executare danilamagda danilamagda buna ziua! daca mi-am platit datoria catre creditor inainte (cu o zi doar) de obtinerea titlului de executare de la judecatorie, mai sunt obligata si la plata ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de executare platite de creditor in caz de renuntare la executare silita petrut81 petrut81 Buna seara,in anul 2011 urma unei decizii curtii de apel Targu Mures judecatorii au decis ca o persoana sa ne plateasca 100.000 roni daune morale in urma ... (vezi toată discuția)