avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se poate dovedi contributia fiecaruia dintre parti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se poate dovedi contributia fiecaruia dintre parti intr-un partaj ?

Buna ziua ,rog pe cineva sa-mi raspunda:cum poate influienta un martor intr-un partaj ? de ex daca una dintre parti spune ca adus o anumita suma de bani in casa si nu este asa .Inseamna ca daca vine cu un martor mincinos si spune ca da el a vazut ,totul este luat de adevar? este posibil?multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 05:37, 12 Ianuarie 2011
Buna seara !
Orice mijloc de proba poate fi , in principiu , admis de instanta ...deci inclusiv proba cu martori ... Marturia mincinoasa este o fapta prevazuta si sanctionata de legea penala .
Completul de judecata este cel care va hotara , in raport de situatia existenta ...
Daca martorul declarta ca s-a adus o anumita suma de bani in casa de una din parti, puteti solicita sa se faca dovada provenientei acelei sume, si daca se merge pe firul problemei, se poate dovedi ca a fost minciuna.
In principiu, instanta accepta probe cu acte, proba testimoniala fiind mai mult de circumstantiere, si care poate fi demontata destul de usor.
Dovada provenientei sumei de bani este cheia.
Sumele mai mari de 250 lei se dovedesc cu inscrisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Au voie sa face asa ceva ? Cezar66 Cezar66 Instanta are voie sa decida inlaturarea unei depozitii a unui martor cheie dintr-un proces,in conditiile in care martorul da o declaratie care cantareste( ... (vezi toată discuția)
Succesiune, martor mincinos rodica stan rodica stan Sunt parte intr-o cauza de succesiune. Rog un sfat: la proba cu martori, adversarul meu a prezentat un martor care a sustinut ca eu am primit o suma mare de ... (vezi toată discuția)