avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Au voie sa face asa ceva ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Au voie sa face asa ceva ?

Instanta are voie sa decida inlaturarea unei depozitii a unui martor cheie dintr-un proces,in conditiile in care martorul da o declaratie care cantareste( foarte mult) pentru una dintre parti,si binenteles o defavorizeaza pe cealalta ? Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: Alex Niculescu , Consilier juridic 10:29, 11 Iunie 2011
instanta poate fi de acord sau nu cu audierea unui martor in proces.
instanta are dreptul sa inlature depozitia unui martor daca o apreciaza ca nesincera , in contextul probelor administrate.
avocat Cristina Popescu
Poate sa respinga depozitia unui martor , trebuie insa sa si motiveze in scris. Care este motivativatia ? Puteti sa dati cateva detali ?
Este vorba de niste aparatura medicala,care face obiectul unui partaj.Martorul meu vine la audiere sustinand ca a fost de fata cand am achizitionat aparatura,cu toate aceste,fosta sotie sub pretextul ca este bun propriu pentru exercitarea profesiei, solicita scoaterea ei de la masa partajabila,si instanta considera depozitia martorului EVAZIVA SI CU TITLUL DE GENERALITATE,cu toate ca depozitia martorului meu se refera stric la ce trebuie...
Din ce sustineti dvs rezulta ca ati platit chiar dvs bunurile respective, nu exista si o chitanta in acest sens?

Chitanta pe numele dvs valoreaza cat 10 martori , martori pot fi si mincinosi ( a nu se intelege gresit nu contest autenticitatea martorului dvs. spun doar ca pot fii mincinosi sau influentabili) cand intra in discutie o suma de bani si/sau bunuri evaluabile in bani, depozitiile martorilor in general sunt privite cu neincredere.

Mai mult daca chiar este un martor cinstit dar de la situatia in care este martor a trecut un timp indelungat, martorul poate sa uite diferite chestiuni sau si mai rau cand raspunde sa fie nesigur, cam asta ar fi problema cu martorii.

Iar intrebarea de 100 de puncte este intodeauna pusa martorului " Dar dvs ce cautati in acel moment acolo ? Care era scopul dvs. in acea locatie ??

Ca sa concluzionez, martorii sunt putin credibili sau greu de aceptat in pricinile in care se judeca bunuri evaluabile in bani.

cu stima,
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Wladelu , utilizator

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa-mi mai faca contract de vanzare cumparare andreee andreee Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Anul trecut am cumparat o masina de la sotia varului meu, am achitat-o integral dar nu am nicio chitanta pt ca ... (vezi toată discuția)
Partaj gior gior La judecarea partajului,la fond, instanta a dat o solutie care nu este corecta. Si anume, -fosta sotie trebuia sa imparta cu mine o suma de bani 93000 ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala leorot leorot Buna ziua, Sunt acuzat de catre fostul meu angajator ca mi-am insusit anumite sume de bani cuvenite firmei. Am fost dat in judecata de catre firma pentru ... (vezi toată discuția)