avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ajutor litigiu comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ajutor litigiu comercial

am o soc. comerciala care desfasoara activitati de comert cu amanuntul.Cu unul dintre furnizori a intervenit o problema destul de urata:am luat marfa de la acest furnizor pe baza de facturi fiscale,pe care le-am introdus in contabilitate,am emis bilete la ordin.Pe parcurs,am depistat ca o parte din marfa prezenta deficiente,multa fiind returnata de clienti,am anuntat reprezentantul firme sa vina sa ia retur marfa cu probleme.Nu sa prezentat.Atunci am refuzat sa mai onorez biletele la ordin,am instiintat banca ca nu mai platesc catre aceasta firma.Dupa o perioada de timp am primit o somatie de plata de la un cabinet de avocatura,plus copia unui presupus contract de vanzare cumparare intre firma mea si respectivul furnizor,contract care nu a fost semnat niciodata de noi,respectivul contract este datat 15.10.2006,si ar fi fost semnat de celalalt admin si stampilat.La acea data celalalt admin.nu avea nici o calitate in firma,mai mult stampila cu care este stampilat contractul este fabricata in aprilie 2007.Am comunicat acest lucru cabinetului de avocati,mentionand ca acel contract pe baza caruia au cerut penalitati este fals.Am depus plangere penala pentru falsificarea semnaturii private si a stampilei.Furnizorul a investit biletele la ordin,m-a dat in judecata cerand falimentul meu si insolventa.In instanta ,le-a fost respinsa cererea.Intre timp,am fost la Insitutul ce cercetare in pielarie si textile cu o parte din marfa pentru analize,care au iesit proaste,sunt cercetat penal pentru inselaciune,dar am aflat multe lucruri:furnizorul,oficial distribuitor,isi fabrica singur marfa,persoana care a semnat facturile fiscale,certificatul de garantie si declaratia de conformitate,nu a lucrat legal in firma respectiva,facturile fiscale poarta mentiunea:PRODUSELE CARE FAC OBIECTUL PREZENTULUI CONTRACT SUNT IN PROPRIETATEA VANZATORULUI PANA LA MOMENTUL ACHITARII INTEGRALE DE CATRE CUMPARATOR,deci cum a facut transferul de proprietate.Furnizorul nu vrea marfa inapoi ,vrea numai bani.In timpul cercetarilor penale,mi s-a spus verbal ca falsificarea semnaturii nu a produs efecte juridice si se va da n.u.p.In prezent,celalalt admin a facut diabet pe baza de stres,a contactat o micoza la picioare(tratata)din incaltamintea furnizorului,avem contul bancar blocat de catre executorul judecatoresc,exista un alt proces cu contestatie la executare si anularea formulelor executorii.SCUZATI-MI LIPSA DE COERENTA .CU RESPECT.paul70
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 19:43, 14 Mai 2008
Din pacate sunteti bun de plata atata timp cat nu ati cerut anularea BO dar partea buna este ca si dvs puteti formula plangere penala impotriva furnizorului pentru inselaciune in conventii, fals si uz de fals.
In plus de aceasta, chiar daca ati formulat contestatie la executare, aveti posibilitatea sa faceti o inventariere a marfii care o mai aveti si sa o prezentati executorului care o va sigila si o va pune la dispozitia creditorului dvs. pentru a va mai scadea din debit.
Credeti ca puteti rezolva aceasta situatie de unul singur, fara sa apelati la sfaturile unui avocat? Va inselati.
Din ceea ce prezentati dumneavoastra, situatia este destul de complexa si este nevoie de studierea actelor pentru ca cineva sa-si poata face o imagine de ansamblu.
In opinia mea, situatia este intr-un stadiu avansat.
Aici partea cu raspunderea penala nu prea are mare valoare, cel mai bine este sa va axati pe partea comerciala a cauzei.
Din cate observ ati formulat o contestatie la executare, ceea ce consider ca ar fi o ultima incercare a dumneavoastra de a putea remedia ceva.
Adresati-va unui avocat si vedeti ce se mai poate remedia.
Am facut inventarierea marfii acestui furnizor si suma care reiese este mai mare decat suma solicitata.Cum se face executarea silita?Intai mi-a fost blocat contul bancar,iar la o luna am primit somatia de plata de la executorul judecatoresc.In instanta mi-a fost admisa contestatia la executare si am cerut desfiintarea titlurilor executorii,interogatoriu.Ce inseamna sa depun copii legalizate dupa titlurile cu formula executorie?

paul70 a scris:

Am facut inventarierea marfii acestui furnizor si suma care reiese este mai mare decat suma solicitata.Cum se face executarea silita?Intai mi-a fost blocat contul bancar,iar la o luna am primit somatia de plata de la executorul judecatoresc.In instanta mi-a fost admisa contestatia la executare si am cerut desfiintarea titlurilor executorii,interogatoriu.Ce inseamna sa depun copii legalizate dupa titlurile cu formula executorie?

Subscriu opiniei colegului ionutstanciu, nu este o situatie simpla pe care sa o rezolvati de unul singur.
Merita un efort financiar pentru a apela la un avocat, de aceea exista aceasta profesie..Daca ar fi fost simplu se descurca toata lumea.
Multa bafta.
Multa bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin emis inainte de livrarea marfii vrica vrica Am emis la presiunea furnizorului un BO pentru o factura dar marfa nelivrata si ulterior stornata factura inscrisa pe BO La momentul stornarii furnizorul a ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin -titlu executoriu mihseba mihseba am o sicietatea care a emis un bilet la ordin in data de 01.06.2007 cu scadenta la 11.08.2007 stipulat garantie pt avans marfa . cu acesta societate nu exista ... (vezi toată discuția)
Bo refuzate marinelapolescu marinelapolescu Buna seara, Am probleme cu o firma. Mi-a emis vreo 12 BO-uri care mi-au fost toate refuzate de banca, pentru lipsa de disponibil. Administratorul respectiv ... (vezi toată discuția)