avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu am tevi care trec prin apartament, mi se aplica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu am tevi care trec prin apartament, mi se aplica ordinul 343?

Buna seara Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in privinta ordonantei 343/13.07.2010,In anul 2003 mi-am montat centrala termica si tot atunci am renuntat si la tevile de incalzire ce-mi tranzitau apartamentul eu locuind la etajul 4/4.mentionez ca singurul spatiu comun este uscatoria blocului unde se afla calorifer in rest nu mai exista nici o sursa de caldura.iar pereti comuni nu am decat cu apartamentul alaturat care deasemenea are centrala termica si nu are tevi de caldura ce tranziteaza apartamentul.La plata intretinerii mi s-a pus suma de 40 ron reprezentand caldura din spatiul comun.Prestatorul de servicii care a facut calculul a spus ca a aplicat legea si atat.Va rog dati-mi un sfat cui sa ma mai adresez.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:24, 16 Ianuarie 2011
Poate-mi explica cineva cum e cu caldura di tevile care trec prin apartamente.....astea nu au rol de TRANSPORT al agentului termic ???
Deci nu rol de calorifer.Eu am vecini care sunt debransati la 2 din 4 calorifere si platesc doar ptr. alea.........ce caldura primesc eu de la un asa vecin ?? Eu nu ''dau'' caldura,avand centrala???
Apartamentele vecinilor au repartitoare?
Pentru tevile verticale care au si ele suprafata radianta se plateste caldura la comun, inclusiv dv. platiti.
Cine si cum ati vrea sa calculeze valoarea transferului termic de la dv. la vecin?
elga50 a scris:

Apartamentele vecinilor au repartitoare?
Pentru tevile verticale care au si ele suprafata radianta se plateste caldura la comun, inclusiv dv. platiti.
Cine si cum ati vrea sa calculeze valoarea transferului termic de la dv. la vecin?


Da,au repertitoare.
Tevile din apartamente transporta agentul termic asa cum sunt si tevile care pleaca de la punctele termice catre blocuri,tevile de la subsolurile blocurilor...sau si astea au suprafanta radianta care trebuie platita ??
Cine calculeaza valaorea transferului de la vecinul care nu are centrala si ma pune pe mine sa-i platesc s-o faca si in sens invers. Nu se poate???

Daca tevile care transporta agentul termic le am izolate (nu radiaza pic de caldurica) mai sunt bun de plata ????
Transferul de caldura de la dv. la vecin ar trebui masurat si nu e.
Calculul caldurii la comun se face prin extragerea unui procent din factura de incalzire care factura se emite pe baza unor masuratori a consumului, jos, la contorul de bransament si aceasta valoare se imparte proportional cu cota-parte indiviza fiecarui apartament.
Caldura pierduta pe tevile de la punctele termice pana la blocuri intra in costurile furnizorului si se reflecta apoi in pretul Gcal.
Caldura de la tevile din subsol intra in calculul caldurii la comun, fiind inclusa in valoarea facturii de incalzire a blocului, la fel cu caldura din tevile verticale ce va trec prin apartament.

Conform normelor ANRSC da, mai platiti caldura la comun.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
elga50, moderator
Repartizarea servicului fortat este impus de norma ANRSC.
O forma de subventionare a firmelor ce vand si calculeaza repartitoarele de costuri.

Alte discuții în legătură

Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Spatii comune de incalzire BogdanP BogdanP Buna ziua, Firma care administreaza cateva blocuri din zona unde stau, a calculat pentru cheltuielile comune tevile care trec prin subsolul blocului si care ... (vezi toată discuția)
Am repartitoare!!! liviacodru liviacodru Am repartitoare ( nu eu am vrut) si au venit sa calculeze dimensiunea tevii prin care trece caldura.Locuiesc la etajul 1, si am inteles ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)