prin regulamentul intern angajatorul stabileste o procedura clar definita privind proba pratica anterior angajarii. procedura consta in proba practica efectiv - care poate sa aiba pana la 3 ore maxim, precum si o zi pe teren - pentru a vedea aptitudinile candidatului.
In afara de reglementarea din RI, mai este nevoie ca persoana supusa probei sa semneze alte acte (cu exceptia luarii la cunostinta a acestor prevederi si cu exceptia unei fise de instructaj)? Este vreo problema ca "proba" dureaza practic 2 zile?
Ar trebui ca in Regulamentul Intern sa existe prevederi clare cu privire testarea cunostintelor si verificare aptitudinilor noului angajat ...
De asemenea, trebuie prevazut in R.I. si faptul ca inainte de a incepe activitatea noul angajat va fi suspus unei testarii , modul de notare al testarii, precum si situatia cand este admis in vederea angajarii.
Perioada de proba
alexauto1
Buna
sunt angajat de curand la o multinationala pe perioada nedeterminata si cu perioada de proba de 90 zile. Suntem obilgati sa ne luam concediu o saptamana ... (vezi toată discuția)
Proba de lucru
jak1
am o mica firma de constructii si vreau sa stiu cum pot da proba de lucru cu un candidat la angajare si ce hartii trebuie sa am; a nu se confunda cu perioada ... (vezi toată discuția)