avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se calculeaza suprafata radianta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se calculeaza suprafata radianta?

Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. De unde pot sa aflu eu care e cea permisa? ( raspunsul de la asociatie e : "asa e scris in tabel de cand e asociatia") Daca depasesc suprafata radianta in apartament trebuie sa platesc cu 39% mai mult si pt. tevi si pt. caldura de pe casa scarii? Este corect?
Azi ma pregatesc sa le cer explicatii in scris pentru modalitatea de calcul. Ce ma sfatuiti?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 23:20, 2 Iunie 2015
Caldura se repartizeaza dupa suprafata utila a apartamentului, nu dupa suprafata radianta.
Argument: un calorifer mare poate sa aiba montati robineti termostatati pusi la o valoare rezonabila.
Suprafata radianta era prevazuta in legislatia dinainte de 2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura ursulina ursulina Bună ziua! Este corectă calcularea cotei de căldură pe suprafaţă echivalent termic şi nu pe cotă parte indiviză? Am această problemă, deoarece ... (vezi toată discuția)