avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract comision intermediere vanzari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract comision intermediere vanzari

Este legala plata unor comisioane pentru intermediere vanzari?
Ma refer la un contract de comision prin care o societate (SRL) se obliga sa plateasca un comision altei societati (SRL) pentru "servicii de intermedieri vanzari pentru echipamente din portofoliul beneficiarului, consultanta in activitatea de comercializare, precum si alte activitati conexe".
Ce alte documente (in afara de contract) ar trebui sa aiba cel care va plati comisionul pentru ca aceea cheltuiala sa fie deductibila?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ionijhonnie , utilizator 15:49, 13 Februarie 2014
Buna ziua,
Normele metodologice ale codului fiscal prevad, la pct. 48, urmatoarele:
„Pentru a deduce cheltuielile cu serviciile de management, consultanta, asistenta sau alte prestari de servicii trebuie sa se indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

– serviciile trebuie sa fie efectiv prestate, sa fie executate in baza unui contract incheiat intre parti sau in baza oricarei forme contractuale prevazute de lege; justificarea prestarii efective a serviciilor se efectueaza prin: situatii de lucrari, procese-verbale de receptie, rapoarte de lucru, studii defezabilitate, de piata sau orice alte materiale corespunzatoare;
– contribuabilul trebuie sa dovedeasca necesitatea efectuarii cheltuielilor prin specificul activitatilor desfasurate.

Nu intra sub incidenta conditiei privitoare la incheierea contractelor de prestari de servicii, prevazuta la art. 21 alin. (4) lit. m) din Codul fiscal, serviciile cu caracter ocazional prestate de persoane fizice autorizate si de persoane juridice, cum sunt: cele de intretinere si reparare a activelor, serviciile postale, serviciile de comunicatii si de multiplicare, parcare, transport si altele asemenea“.

in concluzie tb sa aveti contract, si rapoarte de lucru prin care sa se faca dovada comisionului platit. deasemenea este important sa puteti face dovada ca a fost necesara acea prestare, in scopul desfasurarii activitatii societatii.
Deși a trecut ceva timp de la postul 1, totuși subiectul este în actualitate permanentă.
De asemenea între timp a intervenit și noul cod civil.
De aceea vă rog, dacă se poate, să faceți câteva comentarii să ne transmiteți un model de contract intermediere vânzare, sau măcar să ne indicați o sursa pe internet.
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
ionijhonnie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa factura prest.serv.juridice contawest contawest Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie Se emite o factura de ororariu consultanta juridica in baza unui contract in care este ... (vezi toată discuția)
Pfa- obligativitate contract?? Tonyde Tonyde Buna seara. As dori sa stiu daca este obligatorie incheierea unui contract intre pfa si pfa pentru consultanta. Un prieten are PFA si face factura si ... (vezi toată discuția)
Rapoarte de activitate la contractul de prestari servicii Mihai/2061 Mihai/2061 Daca contractul de servicii, prestator microintreprindere, beneficiar persoana juridica care nu este microintreprindere, nu prevede obligatia de a se emite ... (vezi toată discuția)