avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot obtine calificare de kinetoterapeut doar cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot obtine calificare de kinetoterapeut doar cu masteratul in domeniu?

Buna ziua!

Sunt la masterat la kinetoterapie, dar am terminat facultatea in alt domeniu. Ultima varianta a legii kinetoterapeutilor (amendamentele din 17 febr. 2010) mentioneaza ca:
Art.2. - (1) În sensul prezentei legi, prin titlu oficial de calificare în profesia de kinetoterapeut se înţelege:
„a) diplomă de licenţă în kinetoterapie sau în educaţie fizică şi sport cu specializare în kinetoterapie, eliberată de o instituţie de învăţământ superior, acreditată în România, sau diplomă de masterat în kinetoterapie.” (in loc de "masterat in domeniu)".

Din asta inteleg ca este suficient doar masteratul, dar ceea ce ma induce in eroare este motivarea acestei modificari din "domeniu" in "kinetoterapie". Oricum masteratul pe care il fac este in kinetoterapie...

Motivare: Conform Legii învăţământului, angajarea pe un post se face conform specializării scrise pe diploma de licenţă. Masteratul şi alte cursuri post universitare vin în completarea competenţelor pentru desăvârşirea pregătirii profesionale, de bază, absolvite prin diploma de licenţă. O altă pregătire post universitară, nu poate da competenţe suplimentare în afara specializării de bază.

Imi pare rau ca este o intrebare atat de lunga #-o
Va multumesc anticipat!
Elena
Cel mai recent răspuns: RaulG , utilizator 12:19, 27 Februarie 2012
Si eu sunt absolventa a altei facultati. .Ma intereseaza domeniul Kinetoterapiei si as vrea sa urmez un master in kinetoterapie, in cadrul Fac de Educatie Fizica si Sport. Legea mi se pare clara: este kinetoterapeut cel cu diploma de licenta sau cu diploma de masterat, mai ales ca masteratele de acum se numesc "profesionale". Ar exista vreo problema in exercitarea acestei profesii dupa absolvirea masterului? Daca cineva poate da un raspuns avizat, multumesc anticipat!
Haide sa o luam cam asa:facultatile de kinetoterapie se fac pentru a studia CEVA.Cum acest CEVA este o ramura a medicinei...cum pot sa cunoasca...sa stie o anumita persoana cum sa procedeze,cum cunoaste boala ca atare si ce trebuie sa faca un novice pentru ca bolnavii sa-si revina dupa,,tratamentele"efecuate cu o diploma de master?De unde stiu persoane nelicentiate cum sa puna mana pe bolnav,sa faca un program BINE STABILIT de exercitii?Din povestile altora?Din clipurile de pe Youtube?Ei bine...practica medicala si cunostinetele medicale in domeniu su se pot obtine doar cu o diploma de master.Se obtine prin munca,practica prin spitale si temeinice studii.Dar...daca legile din Ro.spun altceva...D-zeu cu bolnavii nostrii.
de profesie kinetoterapeut!!!:rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)
Am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative ... sacuiuelena sacuiuelena Am terminat Facultatea de stiinte juridice si administrative de 3 ani si as vrea sa stiu daca pot preda vreo materie la gimnaziu si daca e obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
M-ar ajuta? iculici iculici Care dintre aceste masterate : 1. Metode si tehnici de reabilitare morfo- functionala odonto- periapicala. 2. Reabilitarea parodontala prin ... (vezi toată discuția)