Buna ziua.am divortat de sotul meu in 2010,avem impreuna un credit ipotecar contractat pe o locuinta pe care eu am avut-o inainte de casatorie si inca un credit de nevoi personale pentru o masina pe care el a vandut-o intre timp.Am primit prin contract de uzufruct vizger inca o casa (el nu a contribuit la intretinerea batranei ,a plecat din tara)
Va rog din suflet sa mi spuneti daca se poate face partajul la notariat si ce presupune si ce acte ar trebui in cazul acesta.
Va multumesc!
Se poate face partajul la notar daca ambele parti se inteleg asupra masei supuse partajului, insa e mai scump la notar decat ar fi in instanta. Introduceti o actiune de partaj in instanta, evaluati imobilul la o valoare mai mica datorata scaderii pietei imobiliare(de ex.10000 lei RON), timbrati 3% din valoarea estimata, iar la primul termen va prezentati amandoi cu o tranzactie. Acte necesare: buletine, copie contract credit, copie contract vanzare cumparare imobil.
puteti face acordul la notar doar in cazul in care va intelegeti. altfel ajungeti in instanta, taxa de timbru e 3 % din masa partajabila. veti imparti si acele credite cu acordul bancii.
daca n-a vandut masina de mult timp, iar banii i-a folosit singur, puteti introduce si valoarea masinii la partaj
aveti mare nevoie de avocat.