avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua,
2 surori detin fiecare cate jumatate, din casa parinteasca si teren in contractul de vanzare-cumparare dintre cele 2 nu este specificat cati mp are fiecare este scris ca una ii vande celeilalte surori 1/2 din casa si teren.
Pentru ca una dintre surori sa poata vinde terenul ei trebuie sa iasa din indiviziune ca
sa se specifice exact cati mp are sau poate sa vanda si fara acordul celeilalte
In contractul dintre cele 2 surori nu este scris ca nu poate sa vanda una fara cealalta
deci ar putea sa-si vanda partea ei ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:47, 13 Ianuarie 2011
Din punct de vedere strict juridic, se poate vinde si dreptul asupra partii ce i se cuvine, fara a fi determinat si individualizat bunul ce face obiectul acestui drept, cu necesara conditie de a gasi un cumparator al acestui drept.:) Ca si vanzatorul dreptului, cumparatorul acestuia poate cere el iesirea din indiviziune. Fiind insa vorba de un drept real asupra unui imobil, pentru vanzarea acestuia este necesar a fi indeplinite si conditiile de forma cerute ad validitatem, cum ar fi incheierea actului in forma autentica.
Da.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

fara imaparteala mostenirii nu poate vinde nimica!

Care mostenire?!:-/ Este vorba de un bun detinut in coproprietate pe cote- parti, in baza unui contract de vanzare-cumparare, din cate inteleg:-/
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
ContSters36411, utilizator
nu este nici o mostenire bunicii mei au facut act de vanzare-cumparare uneia dintre fiicele lor iar aceasta i-a vandut 1/2 celeilalte surori

Alte discuții în legătură

Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de coproprietari mmaarrii mmaarrii Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea problema: tatal meu si sora sa au in coproprietate un teren. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns, multumesc 1. Poate vinde ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)