avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiune parti sociale

Buna ziua ,
Societatea A are un credit bancar ce este garantat de societatea B.Societatea B a cesionat partile sociale societatii C .Este societatea C raspunzatoare de plata creditului daca societatea A nu achita creditul?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:08, 22 Februarie 2011
depinde de modalitatea in care s-a facut cesiunea....daca cesiunea s-a facut cu descarcare de gestiune a vechiului administrator, cu debite si credite etc...atunci societatea C raspunde de plata creditului
Partile sociale s-au transmis cesionarului cu toate accesoriile lor si drepturile pe care le incorporeaza.
Daca detinatorii partilor sociale la societatea B au fost obligati sa garenteze si ei personal, atunci prin transferul partilor sociale la societatea C si aceasta are raspunderea plati creditului.

Daca doar societatea B a semnat pentru garantare, atunci asociatii societatii nu au nici o raspundere. Iar daca asociatii isi instraineaza partile sociale, nici noii detinatori nu vor fi trasi la raspundere.
Indiferent cine vor fi detinatorii partilor sociale ale SC B, societatea B ramane obligata in baza contractului incheiat.
Daca in speta si alte persoane - fizice - administratori, asociati etc au garantat in nume propriu ca si fidejusori sau avalisti creditul SC A, ei raman obligati personal chiar daca isi pierd calitatea de asociat sau administrator.
Numai creditorul ii poate libera de obligatia de garantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate florentyna florentyna Buna ziua! Am si eu o stuatie pe care nu stiu sa o abordez. Asociatul unic al unei sicietati vrea sa cesioneze societatea unei alte societati. Societatea ... (vezi toată discuția)