avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul aplicabil in 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul aplicabil in 2011

Buna ziua, am si eu o mica nelamurire, pe care nici cei de la itm nu o pot deslusi.
Conform hotararii date in luna decembrie 2010, salriul minim garantat in plata este de 670 lei si comform CCM 2011-2014 este de 700 lei la care se aplica coeficientii pt fiecare categorie in parte.
Am fost la Itm si nici ei nu au stiut ce sa imi spuna, parerile erau impartite...:((:sorry:
1.-Unii spun ca salariul minim este de 670 lei la care se aplica coeficientii din vechiul CCM 2007-2010 pt fiecare grupa conform studiilor.
2.-Altii ca doar cei care au salariul sub 670 de lei trebuie sa li se mareasca salariul si pentru restul nu se aplica acei coeficienti pt fiecare grupa de mucitori conform studiilor.
3-Altii...spun ca minimul ar fi 700 lei la care se aplica coeficientii din noul CCM 2011-2014.:O
PROBLEMA... #-oX-( Ce salariu aplic si pentru cine??
Din cate stiu CCM 2011-2014 nu este inca in vigoare...de ce salariu minim aplic?si trebuie si pentru celelalte grupe de muncitori conform studiilor???
Va rog dati-mi si mie un raspun caci efectiv sunt in ceata.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 12 Ianuarie 2011
In prezent, salariul minim este de 670 lei la care se aplica coeficientii din vechiul CCM 2007-2010 pentru fiecare categorie de salariati potrivit studiilor.
Bine.Asa am inteles si eu, dar...cei de la Itm invoca faptul ca vechiul CCM la nivel natiunal nu mai este aplicabil intrucat a expirat acel contract....deci sunt in dilemA Inspectorii si aici ...corect dupa ei este deocamdata sa se aplice doar minimul de 670 de lei dar fara coeficienti!!!!#-oX-(
CCMN pe anii 2007 - 2010 stipuleaza :
Art. 4. – (1) Prezentul contract se încheie pe o perioada de patru ani, cu posibilitatea revizuirii anuale.
(2) Daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim 670+indici?? pacepa_2001 pacepa_2001 La salariul minim de 670 se mai calculeaza acei indici? (vezi toată discuția)
Salariu danabunea danabunea care este salriul minim brut in 2011? In HG 1193 e 670 iar in CCM 700? (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)