avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... anulare contract vinzare - cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

anulare contract vinzare - cumparare

va rog ajutati-ma cu un raspuns:
In ian 2006,am facut un act de v-c cu tatal meu,prin care ii vindeam acestuia apartamentul proprietate personala detinut.In aceasta perioada eram asociat si administrator (50%) la un SRL care avea relatii comerciale cu o firma din Italia;incepind cu luna martie 2006 firma la care eram asociat si administrator a inceput sa intirzie cu plata facturilor catre firma italiana, iar din luna mai 2006 nu a mai platit nimic firmei italiene. Mentionez ca am semnat impreuna cu asociatul meu, si sotul meu un act in care ne recunosteam ca fideusori ai firmei fata de firma italiana, asta in martie 2006.(pt.asta acum platesc 1/3 din salariu-poprire numai eu,asociatul meu nemaifiind in tara iar sotul nu are salariu). In luna aprilie 2006 am vindut un apartament care era bun al societatii unei persoane fizice iar banii incasati au fost trimisi in aceeasi zi in Italia.In luna mai 2006,mai precis pe 5 mai eu am iesit din societate,am cedat cotele asociatului meu primind descarcare de gestiune.De atunci nu mai stiu nimic de firma si fostul meu asociat.Problema e ca acesta aplecat in Italia(era cetatean italian) si toate citatiile imi sosesc acasa mie.Acum sunt chemata impreuna cu sotul meu si tatal meu la Tribunal, in proces intentat de firma italiana prin se care cere anularea actului de v-c al apartamentului vindut de mine si de sot tatalui meu. e posibil asa ceva? in continuare ma ameninta ca vor cere si anulareaactului dev-c al apartamentului care era in posesia societatii. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 22:42, 9 Aprilie 2008
e posibil cum deja se vede, v-au actionat in judecata in baza acelor contracte de garantie. primul pas este sa vedeti despre ce este vorba in instanta , sa aveti toate actele de care ati pomenit aici si sa va angajati un avocat care sa va ajute. daca stati in pasivitate, va veti trezi acasa cu hotarari judecatoresti f. defavorabile dvs.
Verificati despre ce este vorba in dosar, e posibil sa se fi declansat procedura falimentului fostei dvs. firme, si lichidatorul/creditorii ( printre care si firma din italia) sa fi cerut instantei anularea vanzarii; se pot anula actele de instrainare din ultimii 3 ani de dinainte de data declansarii procedurii falimentului, in anumite conditii.
Cu privire la vanzarea bunului proprietatea dvs. si a sotului, simplul fapt ca ati semnat un contract de fidejusiune nu-i indreptateste sa ceara anularea instrainarii...verificati clauzele contractului de fidejusiune- v-ati angajat sa nu instrainati bunuri imobile din proprietatea dvs. pe durata existentei contractului?
Multumesc pentru raspunsuri!
Problema este ca actul de v-c al apart. meu(proprietate persoana fizica)l-am facut inainte de semnarea acelui proces verbal de fidejusiune - in 31.01.2006 iar pv-ul in 21.03.2006. In acest pv recunosteam datoria pe care firma o are fata de firma din Italia, eram de acord cu plata in rate lunare a datoriei si in caz de neplata eram de acord sa fim fideusori ai firmei dar nu am garantat cu nimic. Mentionez ca firma a platit citeva rate,apoi a intrat in imposibilitate de plata. In art 1660 Cod civil scrie: Solvabilitatea unui garant se mãsoarã numai dupã nemiscãtoarele ce pot fi ipotecate, afarã de cazul când datoria este micã sau afacerea este comercialã. Spre acest finit nu se pot lua în consideratie nemiscatoarele în litigiu, nici acelea situate la o asa departare, încât sã devinã foarte dificile lucrãrile executive asupra-le. Adica?
Inca o data multumesc!
In cazul acesta, nu vad nici un temei pentru care s-ar admite actiunea lor in anulare, pentru simplu motiv ca ati emis fidejusiunea. Dar daca exista vicii ale contractului de vanzare=cumparare, in calitate de creditori ai dvs, au calitatea de a cere instantei anularea actului pentru reintoarcerea bunului in patrimoniul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vinzare-cumparare ana93 ana93 va rog ajutati-ma cu un raspuns: In ian 2006,am facut un act de v-c cu tatal meu,prin care ii vindeam acestuia apartamentul proprietate personala detinut.In ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Executare silita acirolf acirolf Am detinut calitatea de asociat si administrator impreuna cu alte 4 persoane intr-o firma care a intrat in insolventa si ulterior in faliment(2010).Firma a ... (vezi toată discuția)