Buna ziua.
Am primit o citatie intr-un proces civil, in caliate de parat,pentru partaj judiciar.
Acum intrebarile..
1) Cu ce ma ajuta o intampinare(eu plec din tara pt 6 luni-1 an)?
2) As putea obtine o amanare pt o durata de 6 luni- 1 an?
3)Ce este acela un partaj judiciar?
4)Cum se face un inscris pentru neprezentare si cat este de bun?
Mentionez ca reclamanta nu are martori si dovezi pentru cele sustinute in citatie.
partajul inseamna impartirea bunurilor aflate in proprietate comuna (cote-parti sau devalmasie).
nu veti obtine o aminare asa de mare si avind in vedere miza dosarului este bine sa angajati un avocat care sa va reprezinte in proces is sa va tina la curent cu mersul dosarului. altfel veti avea surprize la intoarcere :)
1. Mult de spus, dar pe scurt intampinarea este actul prin care dvs. va faceti cunoscuta pozitia fata de pretentiile reclamantei (cele din actiunea pe care ati primit-o cu citatia).
Dvs aveti dreptul, nu obligatia sa formulati intampinare.
Intampinarea ajuta si daca ramaneti in tara, si daca plecati, le ce v-am spus mai sus: face cunoscuta pozitia dvs. si dovezile dvs., daca aveti.
2. Nu, in niciun caz.
3. Litigiu pentru impartirea unor bunuri comune intre partile din proces. Bunurile pot fi comune a) in urma casatoriei, b) in urma unei mosteniri, c) pentru ca ua fost cumparate impreuna de mai multe persoane
4. Nu exista propriu zis un inscris pentru neprezentare. Fie ca va prezentati, fie ca nu, fie ca trimitei intampinare sau alte hartii, fie ca nu, procesul se va judeca.
Sfatul meu este sa nu va mai ... concentrati pe ce scrie pe citatia aceea tipizata (juma' de foaie A4), ci mai mult pe ce pretinde reclamanta in actiunea atasata.
Daca reclamanta nu va putea dovedi ceea ce pretinde, va pierde procesul.
Asa ca daca sunteti sigur ca nu poate dovedi nimic, puteti pleca linistit fara sa va mai ingrijiti de proces.
Dar inainte ganditi-va ce pierdeti daca reclamanta va dovedi, totusi, in absenta dvs., ceea ce pretinde.
1 Intampinarea este raspunsul dvs fata de pretentiile reclamantei si actul prin care solicitati probele de care intelegeti sa va folosinti in proces.
2 Instanta nu va acorda un termen asa de lung.
3 partajul judiciar este un proces in urma caruia vor fi impartite bunurile aflate in proprietatea mai multor persoane - in urma unei succesiuni, divort
4 In privinta inscrisului pentru neprezentare, puteti solicita prin intampinare judecarea dosarului in lipsa dvs.
Avand in vedere faptul ca plecati din tara pentru o perioada mare de timp, cel mai bine este sa angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in dosar.
Divort
cristy29
Buna ziua,
As dori si eu cateva lamuriri in legatura cu un divort.
Sotul meu a depus actele de divort la tribunal. Din cele spuse de el, voi primi in scurt ... (vezi toată discuția)
Partaj locuinta!
gyna60
Acum 5 luni am divortat de sotul meu dupa ce am fost despartita 3 ani(el s-a mutat la amanta si a facut si un copil cu ea innaintea divortului!)Dupa ce in ... (vezi toată discuția)