avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj locuinta!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj locuinta!

Acum 5 luni am divortat de sotul meu dupa ce am fost despartita 3 ani(el s-a mutat la amanta si a facut si un copil cu ea innaintea divortului!)Dupa ce in toti acesti 3 ani m-a asigurat ca nu o sa ajungem print ribunale pentru partaj,acum m-a chemat in instanta pentru partajare 50%!(a trecut pana si covoare cumparate acum 15 ani).As dori parerea unui avocat in urmatoarea situatei....dupa ce s-a reintors acasa de vre-o 2 ori..ultima data a plecat la cererea copilului ptr ca traia in paralel cu noi amandoua...adica lua bani de la mine si o intretinea si pe ea...la plecare a facut o hartie prin care specifica ce obligatii ii revin dupa data plecarii definitive si pe langa obligatiile banesti a scris si ca.."mentionez ca nu am nici o pretentie la locuinta familiei " si s-a semnat....imi este de ajutor aceasta hartie in proces?NU DORESC SA OBTINA NIMIC DE LA NOI IN CONDITIILE IN CARE ATUNCI CAND A PLECAT NU VROIA SA IA NIMIC...DOAR SA I-L LASAM LINISTIT ,SA NU II DERANJAM IUBITA...! SI AM PLATIT IN URMA LUI DATORII TIMP DE VRE-O DOI ANI IAR PROBLEMELE DE PE URMA LUI NU S-A TERMINAT NICI ACUM!!!!!!
MULTUMESC ANTICIPAT!
problema e ca si sotul dvs. are dreptul legal de a solicita impartirea bunurilor mobile si imobile obtinute in timpul casatoriei, indiferent de atitudinea morala a acestuia.
Dvs. puteti obtine o cota peste 50% din acele bunuri, in functie de dovezile pe care le detineti, mergand pana la 100%.
Dar, repet, depinde ce acte aveti in sp[rijinul pretentiilor dvs.
Declaratia scrisa pe hartie nu are valoare in proces,omul se poate razgandi!Au fost cazuri cand au declarat in fata Instantei ca sunt de acord cu o anumita cerere iar la urmatorul termen... au uitat.Dv. trebuie sa demonstrati cu acte(inscrisuri),martori contributia baneasca sau in natura la achizitionarea bunurilor comune din timpul casatoriei.Aveti nevoie de un avocat.
Atentie la modalitatile prin care terte persoane doresc a se sustrage de la dispozitiile imperative ale legii.

Au existat "declaratii""conventii" cu privire la partaj , pensia de intretinere , insa acestea nu au fost nicidecum reale , ci utilizate in vederea unor manevre dolosive , pentru a induce in eroare .

Va sfatuiesc sa abordati problema cu seriozitate , apeland la serviciile unui avocat , intrucat lipsa de informatie juridica poate conduce la pierederea unor drepturi.

Actiunea de partaj e una imprescriptibila , in sensul ca poate fi introdusa oricand de catre fostul sot .

Iar prezumtia de contributie egala a celor doi soti la achizitia de bunuri comune e relativa , poate fi rasturnata prin proba contrara (daca ati avut un aport pecuniar mai mare)

Ganditi-va si la pensia de intretinere, ca drept fundamental al minorului !

Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Hartia respectiva nu are nicio valoare juridica.
Putea fi făcută însă un partaj judiciar la notar prin care dv. şi fostul soţ să împărţiţi bunurile comune de comun acord, sau prin acel act autentic soţul să declare că renunţă la partea ce-i revenea din toate bunurile comune, dobandite în timpul căsătoriei. În acest caz, situaţia era clară şi nu mai era necesar un proces.
În situaţia expusă, vă recomand angajarea unui avocat şi dovedirea tuturor pretenţiilor dv. ;)
Actiunea in partajarea bunurilor este imprescriptibila.
Oricare dintre fostii soti poate solicita instantei impartirea bunurilor comune, mobile si imobile.
Inscrisul nu are nici o valoare, daca a fost facut si in timpul casatoriei, adica inainte de desfacerea casatoriei, acea conventie este nula.
Puteti solicita prin cerere reconventionala, cota majorata, daca puteti dovedi acest lucru.
Deasemenea va sfatuiesc sa aduceti la masa bunurilor partajabile, si pasivul, adica datoriile achitate de dvs. dar facute de catre acesta.
Cererea reconventionala se timbreaza, la valoare.
Daca va intelegeti puteti incheia o tranzactie.
av.Werbic Stefania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)