problema e ca si sotul dvs. are dreptul legal de a solicita impartirea bunurilor mobile si imobile obtinute in timpul casatoriei, indiferent de atitudinea morala a acestuia.
Dvs. puteti obtine o cota peste 50% din acele bunuri, in functie de dovezile pe care le detineti, mergand pana la 100%.
Dar, repet, depinde ce acte aveti in sp[rijinul pretentiilor dvs.
Declaratia scrisa pe hartie nu are valoare in proces,omul se poate razgandi!Au fost cazuri cand au declarat in fata Instantei ca sunt de acord cu o anumita cerere iar la urmatorul termen... au uitat.Dv. trebuie sa demonstrati cu acte(inscrisuri),martori contributia baneasca sau in natura la achizitionarea bunurilor comune din timpul casatoriei.Aveti nevoie de un avocat.
Atentie la modalitatile prin care terte persoane doresc a se sustrage de la dispozitiile imperative ale legii.
Au existat "declaratii""conventii" cu privire la partaj , pensia de intretinere , insa acestea nu au fost nicidecum reale , ci utilizate in vederea unor manevre dolosive , pentru a induce in eroare .
Va sfatuiesc sa abordati problema cu seriozitate , apeland la serviciile unui avocat , intrucat lipsa de informatie juridica poate conduce la pierederea unor drepturi.
Actiunea de partaj e una imprescriptibila , in sensul ca poate fi introdusa oricand de catre fostul sot .
Iar prezumtia de contributie egala a celor doi soti la achizitia de bunuri comune e relativa , poate fi rasturnata prin proba contrara (daca ati avut un aport pecuniar mai mare)
Ganditi-va si la pensia de intretinere, ca drept fundamental al minorului !
Succes
Hartia respectiva nu are nicio valoare juridica.
Putea fi făcută însă un partaj judiciar la notar prin care dv. şi fostul soţ să împărţiţi bunurile comune de comun acord, sau prin acel act autentic soţul să declare că renunţă la partea ce-i revenea din toate bunurile comune, dobandite în timpul căsătoriei. În acest caz, situaţia era clară şi nu mai era necesar un proces.
În situaţia expusă, vă recomand angajarea unui avocat şi dovedirea tuturor pretenţiilor dv. ;)
Actiunea in partajarea bunurilor este imprescriptibila.
Oricare dintre fostii soti poate solicita instantei impartirea bunurilor comune, mobile si imobile.
Inscrisul nu are nici o valoare, daca a fost facut si in timpul casatoriei, adica inainte de desfacerea casatoriei, acea conventie este nula.
Puteti solicita prin cerere reconventionala, cota majorata, daca puteti dovedi acest lucru.
Deasemenea va sfatuiesc sa aduceti la masa bunurilor partajabile, si pasivul, adica datoriile achitate de dvs. dar facute de catre acesta.
Cererea reconventionala se timbreaza, la valoare.
Daca va intelegeti puteti incheia o tranzactie.
av.Werbic Stefania