avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere

Buna ziua,

Am un abonament la Orange de pe vremea cand era Dialog. Intre timp am mai cumparat la oferta diferite telefoane de la ei (au trecut 3-4 ani de atunci). Anul trecut ,pe final, m-au sunat de la Orange ca au o noua oferta. Am acceptat (prin telefon) si am fost trecut de la un abonament de 7+2 euro la Delfin 20.
Desi am acceptat prin telefon schimbarea, acum as dori sa reziliez contractul cu Orange sau (in cel mai rau caz) sa revin la un abonament echivalent cu cei 7 dolari din contractul initial. Este posibil? Ce optiuni am?

Am cautat si prin forum dar nu m-am lamurit. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Focus1 , utilizator 10:24, 19 Ianuarie 2011
Din pacate nu prea aveti nici o optiune.
Ati semnat un contract (si prin telefon este valabil) pe o perioada de 2 ani, sunteti obligat sa va respectati obligatiile. Doar daca furnizorul nu va furnizeaza serviciul, sau il furnizeaza deficitar (si din pacate tot d-voastra aveti obligatia sa probati acest lucru), aveti dreptul sa reziliati inainte de termen cu incetare imediata, fara a fi obligat sa platiti penalitati. Eventual puteti chiar pretinde plata daunelor ce v-au fost cauzate.
Cum poate sa fie valabil prin telefon? Si eu sunt patit ca una am vorbit si alta am primit. Dar nu exista nici o semnatura, nimic! De unde stiu ei cu cine au stat de vorba (nu exista parola, intrebari de identificare)? Mie mi se par vorbe in vant! Sau cum pot demonstra eu ca alta a fost intelegerea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)
Abuzuri operator de telefonie mobila cercetasul cercetasul Ma numesc Mihai si sunt din Ploiesti. In urma cu doua saptamani am vrut sa reziliez contractul de telefonie mobila cu cei de la Orange, dar in urma unei ... (vezi toată discuția)
Preliungire abuziva abonament orange. balamoock balamoock Buna ziua, Sunt client cu abonament Orange de peste 5 ani. In primavara anului am fost contactat telefonic de reprezentantii Orange in urma cererii mele ... (vezi toată discuția)