avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Mama mea va implini 53 de ani in luna aprilie 2011. Are o vechime in munca de 22 de ani de grupa a II a si 11 ani in comert si un an de somaj. Se poate pensiona anticipat?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:59, 13 Ianuarie 2011
Pensie anticipata la 56 ani si 1 luna(pentru femei nascute in aprilie 1958)daca indeplineste conditia de stagiu de 39 ani si 1 luna.Pensia pentru limita de varsta va fi tot la 56 de ani si 1 luna(reducere de 5 ani din 61 si 1 luna)conditia de stagiu fiind indeplinita(31 ani si 1 luna).Asadar pensie la limita de varsta la implinirea vastei de 56 ani si 1 luna(mai 2014).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipata elenamihaia elenamihaia ma numesc Mihaila elena .Sunt nascuta la 24 ianuarie 1958. Am vechime neitrerupta de 30 ani in aceeiasi activitate.am lucrat 10 ani in grupa a2a de munca ca ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata zimbroianu zimbroianu Cumnata mea este nascuta la 25 04 1958 si are 32 ani de munca. La ce varsta se poate pensiona anticipat si cat % este penalizarea. De aasemenea doreste sa ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare xonia09 xonia09 In cazul unei femei nascuta in martie 1958 care indeplineste criteriile de pensionare respectiv 31 ani vechime si varsta in martie 2014, in ce data trebuie ... (vezi toată discuția)