avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deconectare termoficare 2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deconectare termoficare 2011

Buna ziua!Vreau sa va adresez si eu o intrebare:daca cei de la termoficare au dreptul sa respinga cererea de debransare,in conditiile unei hotarari ale consiliului local(HCL),conf careia daca faci parte din zona unitara nu te poti debransa.!!!Din ce am citit eu in L 325/2006,art.30...am nevoie de acordul vecinilor de apartament,orizontal si vertical...,acordul scris al asociatiei de proprietari si trebuie sa anunt in scris termoficarea cu cel putin 30 de zile inainte!!!Deci,ce e de facut,cand astea ne incalca dreptul de proprietate???

X-(
#-oX-(X-(
Cel mai recent răspuns: egypteanca , utilizator 13:44, 19 Ianuarie 2011
ar trebui sa contestati in instanta acea hotarare a consiliului local care prevede interzicerea debransarii.
Pai asa m-am gandit si eu!Multumesc de raspuns!Ideea e ca daca-mi da acordul presedintele de asociatie,de la vecini l-am luat,la termoficare nu merg decat sa -i anunt...Dar nu stiu cum trebuie sa fie acel acord al asociatiei!Este ceva tipizat,sau pot ei sa mentioneze in scris,alaturi de acordul vecinilor ca sunt si ei de acord,sa stampileze si sa semneze!!!:((
Conform legii 325/2006 la Cap.VI, sectiunea 5, art 30 se prevede:
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
.......................................
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant.

In concluzie, nu puteti face acum, in timpul sezonului de incalzire, deconectarea, iar aceasta se face de catre furnizor in conditiile aratate mai sus in citatul de lege.
Asadar nu e numai de anuntat....el va si deconecteaza.

Da,asta stiu!Nu vreau sa ma debransez acum,ci numai sa primesc acordul pt debransare,pt a avea siguranta ca nu intampin dificultati!Debransarea se efectueaza,atunci cand nu se mai da caldura!
Multumesc pt raspuns!:)
Buna ziua!Vreau sa va cer si eu parerea in legatura cu debransarea!Cineva de la termoficare,mi-a dat sfatul sa ma debransez fara acordul termoficarii,cum de-altfel o zice si legea 325,dar inainte de a face cererea catre termoficare sa -mi montez centrala,sa ma debransez,iar la ei sa ma duc decat sa le aduc la cunostinta ca m-am debransat,avand in vedere ca acordul vecinilor si al asociatiei le am!!!Intrebarea este daca nu exista riscul sa-mi iau vre-o amenda ca ma debransez si apoi le aduc la cunostinta?!!!nu stiu!D-voastra ce ma sfatuiti?cert e ca cererea trebuie sa o fac abia in aprilie,dupa intreruperea furnizarii agentului termic!Multumesc!:(

Alte discuții în legătură

Debransare de la sistemul de termoficare melaniag melaniag Buna ziua! de ceva timp ma chinui sa ma debransez de la sistemmul de termoficare insa nu am primit raspuns favorabil deorece locuiesc intr-un bloc unde nu au ... (vezi toată discuția)
Debransarea de la termoficare cornelpaun cornelpaun as dori sa aflu ce trebuie sa fac in cazul in care eu m-am debransat de la termoficaresi vecinu de jos nu este de acord (vezi toată discuția)
Debransare sistem de termoficare fara acordul vecinilor alina_25 alina_25 Este nevoie de acordul vecinilor de etaj respectiv de bloc daca o persoana doreste sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire,sau doar de acordul ... (vezi toată discuția)