avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical pentru ingrijire copil operat in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical pentru ingrijire copil operat in strainatate

Buna seara,
As dori sa stiu cum poate proceda mama unui copil de 7 ani ,pentru obtinerea concediului medical in cazul in care a trebuit sa-l insoteasca pt operatie in strainatate.
Iata faptele pe scurt.Copilul a fost pre-diagnosticat la o clinica din Bucuresti cu o tumoare la baza craniului si parintii au luat legatura cu o clinica din strainatate unde a fost internat si operat de urgenta.Cum poate obtine mama concediu medical pt ingrijire copil in aceasta situatie?
Multumesc, anticipat.
Cel mai recent răspuns: doinadavidescu , utilizator 12:54, 13 Ianuarie 2011
de la medicul de familie pe baza actelor medicale ale copilului.
OUG 158/2005
"Art. 29. - Durata de acordare a indemnizatiei prevazute la art. 27 alin. (1) este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medicul curant, iar dupa depasirea termenului de 90 de zile, de catre medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale." (Legea nr. 399/2006)

Art. 30. - Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
Va postez si link-ul deoarece este mult de postat pentru a putea consulta si normele metodologice unde aveti descrise exact condiitle acordarii concediului in cazul tratatrii copilului in strainatate.
Ordin 60/32/2006
[ link extern ]

Multa sanatate!!
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in 7 ani am dreptul in 12 luni? mos_gerila2004 mos_gerila2004 as vrea sa stiu pt ca legile sunt total abramburite, cate zile de CM pt ingrijire copil am voie intr-un an si cum si cine le poate acorda. (vezi toată discuția)
Concediu medical zar zar pot avea doua concedii medicale pentru copil bolnav pana la sapte ani in aceasi luna? Medicul de familie nu vrea sa imi elibereze pe motiv ca nu poate da in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru copil cu handicap elennna elennna Buna. Daca am un copilas incadrat in handicap grav de cate zile de concediu anual pt ingrijirea lui pot beneficia? acestea se acorda separat de concediul meu ... (vezi toată discuția)