avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata facturi de apa in conditiile unui singur ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata facturi de apa in conditiile unui singur apometru la un apartament apa

La un bloc cu 12 apartamente si un nr. de locatari de 18 - 20 persoane, vand un bransament comun pentru apa plata facturi de apa se facea la nr. de persoane. Locatarii din unul dintre apartamente considerand ca plateste prea mult doreste sa-si instaleze apometre.
Intrebare: Cum se face repartizarea costurilor in aceasta situatie avand in vedere ca nici un alt locatar nu doreste sa-si monteze apometre?
Cel mai recent răspuns: istanmoni , utilizator 12:03, 31 Ianuarie 2011
Consumul se inmulteste cu pretul din factura, i se aplica si un plus de 10% pentru "pierderi". Aceasta valoare i se pune lui pe lista. Restul facturii se imparte la pausal celorlalte apartament pe numar de persoane.
Stimata doamna,
Va multumesc pentru raspuns, nunai ca situatia in cauza nu corespunde relitatii si anume:
1 Exista o centrala termica de incalzire si preparare apa calda menajera comuna celor 12 apartamente care necesita competari de apa, goliri, umpleri, intretinere
2. Blocul dispune de un mic spatiu verde care vara trebuie udat
3. Exista o locuinta de serviciu cu o persoana cu un consum mic dar consum care se repartiza la toti plus splat scari (4), la gunoi
4. exista o lege prin care se mai spala si trotuarele, lucru pe care-l faceam i fara lege.
Credeti ca 10% acopere aceste consumuri?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Negociati cu el un procent mai mare. Eu am dat exemplul cu 10% pentru ca acesta este minimul admis de furnizorii de apa. Puteti sa negociati consumul lui + 15% sau 20%, oricum sa nu depaseasca 30%.
Eu locuiesc intr-un bloc cu conditii asemanatoare (centrala de bloc), in care 5 proprietari din 35 am montat apometre dar AG a decis sa nu ni le considere in calculul intretinerii. Ii poti forta sa accepte citirea lor daca majoritatea nu sunt de acord? Numai este necesar acordul AG pentru apometre?
Nu-i puteti forta, dar puteti sa faceti presiuni asupra conducerii asociatiei sa promoveze contorizarea consumului la apa.
E curios cum de oamenii nu doresc sa plateasca cat consuma si sa-si lase buzunarele pe mana altora!
Sigur ca apar niste probleme legate de utilizarea si citirea acestora, precum si de reparatiile coloanelor de apa, dar acestea se pot reglementa.

Alte discuții în legătură

Pierdere de apa orsaia2006 orsaia2006 am urmatoarea intrebare ...daca un propietar din cadrul unei as de prop refuza sa plateasca suma de 3 ron ,suma ce reprezinta pierderea de apa pe parte comuna ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Pretul exact al unui metru cub de apa calda/apa rece calcan calcan Buna ziua Am marea rugaminte daca este posibil sa-mi raspundeti la cateva intrebari,intr-un timp cat mai scurt,datorita faptului ca preturile si costurile ... (vezi toată discuția)