avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venituri din inchirieri si arenda teren ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venituri din inchirieri si arenda teren agricol

Va salut.
Dupa cum arata titlul subiectului, am doua-trei intrebari, la care v-as ruga sa-mi raspundeti, daca aveti amabilitatea:

1.Sotia pensionara, poseda de mai multi ani teren agricol arendat, cu plata in natura.
N-a platit nicicand impozit pe venitul agricol din arenda.
N-am stiut pana astazi, nici ca trebuie (ca sa deh daca nu te trage nimeni de maneca) si nici cum se calculeaza.
Azi ne-am dumirit, si ne gandim sa platim din anul asta.
Acum intrebarea: e posibil sa ne vina din urma de de plata plus penalizari?
Ma gandesc ca daca e inregistrat pe undeva contractul asta de arenda, ca ar fi posibil sa te ia din urma..

2.Baiatul nostru care n-are carte de munca si care n-a fost in campul muncii, are o garsoniera oferita spre un chirias..
Baiatul meu isi plateste impozitul pe venit catre Fisc cum trebuie conform contractului de inchiriere, insa aflam de pe la TV ca ar fi trebuit sa plateasca si catre CASS impozit de 5.5% din venit, desi n-are carte de munca si nu-i asigurat.

Vad prin judetele tarii, ca de cand CASS-ul si-a unit calculatoarele cu Fiscul, au reanceput recalcularea din urma si trimit la populatie ca sunt cu datorii de plata de zeci de milioane catre CASS.
Ne asteptam sa-i vina si lui, pentru ca n-a platit niciodata la CASS.

Intrebare: din ce an ii va veni recalcularea de la CASS?
Intrebare pentru punctul 1) .... dar sotia, daca o ia din urma, din ce an o va pune sa plateasca?

Cu toata stima.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
dlioan, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributie cass arendator cyan cyan O persoana care nu are alte venituri dar detine un teren agricol dat in arenda pentru care i se va retine incepand de la 01 ianuarie 2014 contributia ... (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Contract arendă teren agricol giovanni72 giovanni72 Buna ziua, am prelungit un contract de arendă prin anexa la contractul anterior in calitate de arendator unei S.C in anul 2017 luna mai . Contractul fiind ... (vezi toată discuția)