Va salut.
Dupa cum arata titlul subiectului, am doua-trei intrebari, la care v-as ruga sa-mi raspundeti, daca aveti amabilitatea:
1.Sotia pensionara, poseda de mai multi ani teren agricol arendat, cu plata in natura.
N-a platit nicicand impozit pe venitul agricol din arenda.
N-am stiut pana astazi, nici ca trebuie (ca sa deh daca nu te trage nimeni de maneca) si nici cum se calculeaza.
Azi ne-am dumirit, si ne gandim sa platim din anul asta.
Acum intrebarea: e posibil sa ne vina din urma de de plata plus penalizari?
Ma gandesc ca daca e inregistrat pe undeva contractul asta de arenda, ca ar fi posibil sa te ia din urma..
2.Baiatul nostru care n-are carte de munca si care n-a fost in campul muncii, are o garsoniera oferita spre un chirias..
Baiatul meu isi plateste impozitul pe venit catre Fisc cum trebuie conform contractului de inchiriere, insa aflam de pe la TV ca ar fi trebuit sa plateasca si catre CASS impozit de 5.5% din venit, desi n-are carte de munca si nu-i asigurat.
Vad prin judetele tarii, ca de cand CASS-ul si-a unit calculatoarele cu Fiscul, au reanceput recalcularea din urma si trimit la populatie ca sunt cu datorii de plata de zeci de milioane catre CASS.
Ne asteptam sa-i vina si lui, pentru ca n-a platit niciodata la CASS.
Intrebare: din ce an ii va veni recalcularea de la CASS?
Intrebare pentru punctul 1) .... dar sotia, daca o ia din urma, din ce an o va pune sa plateasca?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.