avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract arendă teren agricol
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract arendă teren agricol

Buna ziua, am prelungit un contract de arendă prin anexa la contractul anterior in calitate de arendator unei S.C in anul 2017 luna mai . Contractul fiind pe inca 2 ani pina 1n 2019. La semnarea anexei la contract am încasat banii in 2 tranșe in acelasi an pt cei doi ani pina in 2019 suma fiind de 80.000 ron.
În contractul de baza firma se obligă să plătească impozit pe suma încasată de mine, impozit pe teren, si CASS 5.5% sanatate. Pe 2 februarie 2018 am observat ca nu mai sunt asigurat vrînd sa-mi fac niste analize! Cine trebuieste sa plateasca CASS la sanatate Firma ?sau eu? Firma spune că acum cu noile modificari trebuie da plătesc eu CAS-ul! Eu le-am spus că ei se obligă in contract de toate taxele ! In anexa contractului s-a modificat doar termenul de prelungire pe inca 2 ani . Intrebare va rog frumos: cine plateste taxele la CASS acum dupa modificai la lege cred ca este de 10% ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: giovanni72 , utilizator 18:19, 21 Februarie 2018
Nu are cum sa se angajeze printr-un contract de arendare sa plateasca firma impozitul pe teren la primarie atata tip cat aceasta este obligatia proprietarului. Firmaretine si plateste la stat doar impozitul pe venitul din arenda si contributia la sanatate.
Si pentru ca vi s-au dat toti banii cuveniti in avans si la data platii s-a platit la stat impozitul pe venitul din arenda si cass, asta nu inseamna ca vi s-a platt in avans cass pana pe 2019. Si in plus, ca sa apareti ca asigurat intr-un an, trebuie ca acea cass platita sa fie 12 x valoarea cass lunara minima. Mergeti la casa de sanatate de care apartineti si cereti informatii pentru cazul dumneavoastra.
Asta era valabil pana anul trecut.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Multumesc dar cred ca a-ti inteles gresit! Pe 2018 nu sunt asigurat! Ca atare Firma nu cred ca a plătit CAS pe 2018 . Intrebarea era cine platesteste ? Ei au spus că din 2018 nu mai sunt obligați de lege! Dar in contract scie ca firma se obligă!
Da. De la 1 ianuarie 2018 se schimba. Tot ce vi s-a platit de catre arendas atunci la gramada pentru cass nu inseamna ca vi s-a platit cass in avans ci ca ati avut un venit asa mare doar in anul in care ati incasat venitul si doar pentru acel an este cass. Si repet ce am scris mai sus, nu puteti sa treceti intr-un contract ceva care nu este sustinut si de lege. Acum o sa va patiti singur cass.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)
Obligatii cas estimate ... nu am incasat suficienti bani (facturi fiscale) educ2012 educ2012 -Am deschis PFA in februarie (2018). \"Sunt in primul an\". -Am completat Declaratia Unica in 10 august 2018. -Am incasat (Facturi Fiscale) 7100 lei ... (vezi toată discuția)
Contribuții venit din dividende 2018 alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Daca o persoana fizica înregistrează venituri doar din dividende ce are de plătit in 2018? Ce impozit, ce contributii si la ce valoare (totalul ... (vezi toată discuția)