avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale taxare inversa in cazul livrarilor intracomunitare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

taxare inversa in cazul livrarilor intracomunitare?

va rog sa-mi spuneti daca in cazul livrarii de bunuri catre o societate platitoare de TVA - ca si mine- din Italia , se practica taxarea inversa. Stiu ca factura se intocmeste fara TVA.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabiclenciu , utilizator 09:14, 13 Ianuarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pt. raspuns.Am verificat pe ANAF si codul este valid. Deci factura fiind fara TVA, scriu " scutit cu drept de deducere TVA " , fac NC 4426 = 4427, completez declaratia 390 - pt.ca factura a fost emisa in dec.2010 -si in decontul de TVA trec suma la rd.1 de la livrari dar nu exista rubrica pentru a-l trece si la 4426. Mi-a scapat ceva? am inteles gresit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul tva ? Kolea41 Kolea41 buna ziua, am o intrebare legata de modul in care se completeaza decontul TVA -practic ,la ce rand se trece operatiunea de vanzare cereale catre alti ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 din 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele: Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania) achizitionez ... (vezi toată discuția)