avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma din Romania cu activitate in Italia (comert ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma din Romania cu activitate in Italia (comert online)

Buna ziua,

Sunt posesorul unui magazin online in limba romana si intentionez sa comercializez produsele si in Italia prin intermediul unui site in lb. italiana (ex: www.exemplu.it)
Pentru ca timpul de livrare sa fie mai mic, doresc sa trimit produsele unei cunsostite din Italia (pers. fizica) si ulterior acea persoana sa le trimita clientilor din Italia pe baza facturii emise de firma din Romania.

Este posibil fara ca produsele sa treaca printr-o firma din Italia?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: robert01 , utilizator 15:45, 13 Ianuarie 2011
Tranzactiile intracomunitare trebuie declarate. Pentru aceasta aveti nevoie sa va inregistrati la Administratia Financiara in Registrul Operatorilor Intracomunitari.
Buna seara,
eu tocmai m-am inscris in registrul operatorilor intracomunitari si mi-a trebuit: cazier judiciar, copie dupa CI si cerere de inscriere(formularul 095-de pe net) si in 48 ore s-a rezolvat.
Doar ce am ajuns de la Administratia Financiara, insa nu am aflat prea multe detalii. M-au trimis dintr-o parte in alta #-o si nu am aflat nimic concret.
S-a mai lovit cineva de astfel de probleme?
Oare este posibil ceea ce doresc?

Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare ramstre ramstre Buna ziua, ce trebuie activat sau ce conditii trebuie sa indeplineasca un srl pt. a putea face achizitii intracomunitare ? Multumesc (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - firma neplatitoare de tva serena82 serena82 Buna ziua, O firma inregistrata in RO ca nefiind platitoare de TVA poate factura servicii catre o alta firma din UE? Sau pt asta e obligata sa treaca la TVA? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar persoana juridica straina bvr bvr Buna ziua! Am o mare rugaminte. Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, am nevoie de cazierul judiciar al societatii care este asociat ... (vezi toată discuția)