Buna seara!!Am o nelamurire si astept urgent un raspuns...dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor care a fost incredintat mamei(minorul are in prezent 5 ani).Eu locuiesc in Spania de 8 ani si astazi am primit acasa in Romania o cerere de semnatura pentru ca fosta mea prietena sa paraseasca tara cu minorul,dorind a pleca in Franta.Este a doua cerere pe care o primesc intr-un interval de o luna,caci prima a fost de plecare in Cehia.Sunt curios ce urmareste atata timp cat ea nu are nicio legatura cu aceste doua tari.Ce se intampla daca eu nu-mi dau acordul?
Cine a incredintat minorul mamei? Exista o hotarare judecatoreasca sau simplul dumneavoastra acord?
Pentru ca daca ar exista o hotarare judecatoreasca privind incredintarea minorului nu ar mai avea nevoie de acceptul dumneavoastra.
Daca minorul se afla in custodia mamei, iar relatia dvs a fost numai una de concubinaj, puteti sa va dati acordul ca, fosta concubina sa plece cu copilul din tara, dupa o discutie prealabila cu ea, astfel incat sa-i surprindeti intentiile. Nu este obligatoriu ca, aceasta femeie sa doreasca ceva ostil pentru copil. Poate intentioneaza sa mearga pentru un loc de munca, mai ales ca, dvs sunteti stabilit de ceva timp in strainatate. Poate pleca cu copilul din tara si fara acceptul dvs, atata vreme cat minorul se afla in intretinerea sa, deci ii este incredintat, chiar daca acesta a fost recunoscut ca fiind descendentul direct al dvs. Incercati sa va clarificati asupra situatiei si apoi decideti daca va dati sau nu consimtamantul de a parasi tara impreuna cu minorul.
De ce nu luati legatura cu ea sa o intrebati ce face si care mai e viata ei si a copilului? Poate face o excursie in jurul lumii, poate cauta de lucru. Cu copilul ati tinut legatura, l-ati vizitat, ati contribuit la cresterea lui?
Exista o hotarare judecatoreasca..si atunci motivul pentru care imi trimite acasa toate aceste cereri de semnatura din partea unui avocat,ce reprezinta?