avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... urgent-ajutor!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

urgent-ajutor!!!!!

Buna seara!!Am o nelamurire si astept urgent un raspuns...dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor care a fost incredintat mamei(minorul are in prezent 5 ani).Eu locuiesc in Spania de 8 ani si astazi am primit acasa in Romania o cerere de semnatura pentru ca fosta mea prietena sa paraseasca tara cu minorul,dorind a pleca in Franta.Este a doua cerere pe care o primesc intr-un interval de o luna,caci prima a fost de plecare in Cehia.Sunt curios ce urmareste atata timp cat ea nu are nicio legatura cu aceste doua tari.Ce se intampla daca eu nu-mi dau acordul?
Cel mai recent răspuns: ionescu mitica , utilizator 15:06, 13 Ianuarie 2011
Da,tin legatura cu copilul,ii platesc pensie alimentara si ii trimit pachete cu tot ce are nevoie in fiecare luna.Neavand pana acum probleme cu mama copilului nu am stiut de acea cerere de vizitare minor.Luna asta am ajuns acasa in romania si am vrut sa-mi vad copilu dar nu mi s-a permis acest lucru.Acum imi ajung acasa aceste cereri,tocmai din acest motiv am devenit suspicios.
Daca as actiona-o in instanta pentru a-mi vedea copilul,cerand program de vizita,pana la pronuntarea hotararii as putea explica astfel motivul refuzului meu ca ea sa paraseasca tara?
Va sfatuiesc mai intai sa incercati sa luati legatura cu mama copilului. Dumneavoastra sunteti stabilit in Romania sau in Spania? Daca sunteti stabilit in Spania si vreti sa cereti in instanta program de vizita cum anume ati putea face acest lucru?
cat ii este incredintat nu are nevoie de acordul dvs de a se deplasa cu cel mic dintr-o tara in alta.
puteti cere un program de vizita, pe care mama va trebui sa-l respecte, macar in perioada vacantei de vara sau/si de sarbatori, cand vizita ar fi posibila
Am luat legatura cu mama copilului meu,insa refuza sa-mi spuna de ce vrea sa plece in aceste tari(la plimbare-a fost raspunsul).Verisoara ei este stabilita in Olanda,iar eu cred ca ar vrea sa se stabileasca acolo,cum pot eu impiedica aceata plecare,pentru ca imi este teama ca nu as mai putea lua legatura si nu as mai putea sa-mi vad copilul.Stiu ca in cererea aceea de semnatura se precizeze locul si durata plecarii,in schimb cum pot stii eu ca pleaca intradevar in aceste tari;odata trecuta vama cum pot stii in ce tara se afla copilul meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia irevocabila la divort remyy007 remyy007 Daca fosta sotia a obtinut custodia copilului prin decizie definitiva si irevocabila eu ce drepturi mai as avea...Ea aplecat cu copilul din tara fara acordul ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a scoate un copil minor din tara sorin77 sorin77 Buna ziua sa avea si eu o intrebare,o lamurire mai bine spus.Sunt divortat si am o fetita de 6 ani care afost incredintata mamei,iar eu am dreptul la un ... (vezi toată discuția)