Va multumesc pentru raspunsuri.
drg75 a scris:
adunand la cel mai mare consum al unei suprafete similare,
Mi se pare neechitabila interpretarea data de dumneavoastra acestei propozitii deoarece, facand abstractie de faptul ca problema este a mea, "suprafata similara" are ca termen de comparatie apartamentul meu, nu se specifica nici unde "cel mai mare raport unitati/metru patrat". Formula pe care am vazut-o eu in normele tehnice este : max(consum pe o suprafata similara din condominiu)*10%+parte cheltuieli comune.
drg75 a scris:
In momentul in care ati decis sa renuntati sa platiti strict ceea ce consumati (prin citirea repartitoarelor si repartizarea acelor unitati citite) se considera ca tineti tot timpul caloriferele deschise si acest mod de calcul este aplicat de catre firmele de repartitoare, in fiecare luna este o "loterie" pentru dumneavoastra si depindeti de cat este consumul maxim inregistrat in bloc pentru aceeasi suprafata ca a dumneavoastra la care se adauga 10%.
In momentul in care eu tin caloriferele deschise, urmarind logica ANRSC, toti cei din jurul meu (4 apartamente si o spalatorie) trebuie sa participe din cauza transferului termic prin pereti. De asemenea ar trebui luat in calcul ca am renuntat la 10cm+finisaj din lungimea camerelor in momentul in care am montat materialul termoizolant pe interiorul peretilor exteriori ceeea ce, logic, ar trebui sa mareasca cota care revine celor care se incalzesc prin peretii comuni.
"In momentul in care ati decis sa renuntati sa platiti strict ceea ce consumati" in cazul meu care nu cred ca este unul particular, este o aberatie din urmatoarele motive: am doi copii de 2, respectiv 4 ani... sugar fiind, prin codul familiei mi se impune sa-i ofer conditii pentru o dezvoltare normala care se traduce in medicina printr-o temperatura intre 22-24 grade celsius. Cat din costurile necesare atingerii acestei temperaturi au fost suportate de vecinii pensionari care incalzesc o singura camera (aprox 30% din suprafata de perete comun)?
Nota: nu ma intelegeti gresit.... am platit mult mai mult in unele luni din sezonul 2009-2010 micutzului care la momentul respectiv era in categoria nounascuti si nu ma asteptam sa scada costul ci dimpotriva. Cunosc familii care au un venit total jumatate din cat am eu rata la banca... ce fac oamenii aceeia intr-o situatie similara?