avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CORECTITUDINE INTOCMIRE DECIZIE SANCTIONARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CORECTITUDINE INTOCMIRE DECIZIE SANCTIONARE

buna ziua,problema este urmatoarea;decizia de mai jos intruneste toate conditiile pentru a putea fi considerata legala?

DECIZIE
NR……/20.09.2010

avand in vedere ca salariatul ………………..,electromecanic/operator chimist la sectia ……..,s-a accidentat in data de 16/10/2010,orele 21,30,suferind o arsura chimica la ochiul stang ,corneo-conjunctivala.vrand sa spele platforma ………………….,pentru acest lucru avand nevoie de echipamentul de protectie.iar in zona respectiva este o zona cu obstacole,care faciliteaza imprastierea stropilor.Tinand cont de procesul verbal de cercetare a accidentului din data de 11/11/2010,intocmit comisia de cercetare constituita conform deciziei nr.187/28/10/2010 si aprobata de conducerea societatii si de casa judeteana de pensii,accident cauzat de nepurtarea ochelarilor de protectie,
In conformitate cu prevederile art.264 alin.[1],lit.d din codul muncii coroborat cu art.22 si 23 alin.[1].lit.a din legea 319/2006 DIRECTORUL GENERAL AL S.C……………….,in baza drepturilor conferite de actul constitutiv al societatii emite urmatoarea
DECIZIE
ART.1.pentru motivele aratate mai sus,se sanctioneaza salariatul …………………..,marca ………..,functia ELECTROMECANIC/OPERATOR CHIMIST in cadrul sectiei …………………,cu diminarea salariului de baza cu 10% pe luna decembrie 2010,conform art.264 alin[1]lit d,din codul muncii
ART.2-cu drept de contestatie la tribunalul ………..in termen de 30 de zile de la comunicare.
ART.3-departamentul RU&SG.prin biroul personal-salarizare si oficiul juridic vor duce la indeplinire prezenta decizie.
DIRECTOR GENERAL

din ce am citit pe aici mai trebuiau niste elemente ce trebuiau incluse in decizie si anume . motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile
poate mai sunt si altele?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 14 Ianuarie 2011
Cf art 268 alin (2)- CM, decizia trebuie sa cuprinda:
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata
eram interesat exact pe aceasta decizie care a fost emisa daca are sanse la tribunal sa fie acceptata de instanta ca fiind corecta[asa am primit-o si vreau sa deschid actiune]
nu stie nimeni?
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
jondoe1, utilizator
nu stie nimeni?
Din decizia primita si postata pe forum , reiese clar ca lipseste din continutul acesteia motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile , fapt care in conformitate cu prevederile art.268 alin.2 C.mun. duce la nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara utc utc Buna ziua, Salariatul refuza sa dea nota explicativa Ce este de facut? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)