avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat

Sunt casatorita si sunt casnica. Sotul meu lucreaza cu contract de munca. Cum as putea beneficia de serviciile de sanatate gratuite prin intermediul sotului? M-am informat si exista calitatea de coasigurat? Se plateste ceva la CASS? Plateste sotu ceva din salariu? Plateste firma ceva?Incepand cu 1.01.2011 s-a schimbat ceva?O noua lege? Va rog mult sa-mi dati si legea referitoare la calitatea de coasigurat pentru a se putea prezenta sotu cu ea la locul de munca!

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 12:59, 13 Ianuarie 2011
În primul rând, va fi nevoie să cereţi de la Administraţia Financiară un certificat din care să rezulte că nu obţineţi absolut niciun fel de venituri personale.
Apoi, titularul asigurărilor de sănătate (adică soţul dumneavoastră) va trebui să-şi anunţe angajatorul că vă are în întreţinere, semnând şi o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens.
Nu imiplica niciun fel de costuri, nici pt dvs, sotul dvs sau angajator.
Puteti studia legea 95/2006
ART 213-lit b
Art. 213. – (1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, inclusiv cei care părăsesc sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul,soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de tutore si mama pot beneficia de asigurarea medicala a baiatului meu (19 ani) care are handicap grav ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)
Plata cas COAU COAU Buna ziua! As vrea sa stiu cum obtin calitatea de asigurat in urmatoare situatie : nu mai am loc de munca din 04.2012 si doresc sa achit suma ... (vezi toată discuția)