avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata Cas
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata Cas

Buna ziua!

As vrea sa stiu cum obtin calitatea de asigurat in urmatoare situatie : nu mai am loc de munca din 04.2012 si doresc sa achit suma corespunzatoare pentru a deveni asigurat, intrebarea mea este pentru ce perioada de timp trebuie sa achit?

mentionez ca am avut contract individual de munca in perioada 08-2005--02-2011, urmatorul CIM incepand cu data de 12-2011pana in 04.2012.De asemenea nu ma pot asigura la sot! multumesc,

Cel mai recent răspuns: COAU , utilizator 14:56, 10 Decembrie 2013
cred ca intrebarea d-voastra facea referire de fapt la cass(asigurari de sanatate)
daca nu realizati venituri aveti aceasta optiune de coasigurat la sot.
cf art. 213*) din legea 95/2006 următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei
b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;
Multumesc pt raspuns , dar v-am mentionat ca nu pot fi coasigurat la sot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat conform legii 95/2006 ani355 ani355 Bună ziua, Un salariat angajat din luna februarie 2013, pentru care se reţine şi se virează contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate, ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat busubianca busubianca Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți , dacă soțul meu este pensionar, iar fratele lui nu are nici un venit, fiind în vârstă de 60 de ani, poate ... (vezi toată discuția)
Cass si luare in intretinere teotatlcl teotatlcl Buna, Acuma un an jumate am intrerupt serviciul si aproximativ un an si am fost fara servici. Am fost fara servici in mod voluntar asa ca nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)