As vrea sa stiu cum obtin calitatea de asigurat in urmatoare situatie : nu mai am loc de munca din 04.2012 si doresc sa achit suma corespunzatoare pentru a deveni asigurat, intrebarea mea este pentru ce perioada de timp trebuie sa achit?
mentionez ca am avut contract individual de munca in perioada 08-2005--02-2011, urmatorul CIM incepand cu data de 12-2011pana in 04.2012.De asemenea nu ma pot asigura la sot! multumesc,
cred ca intrebarea d-voastra facea referire de fapt la cass(asigurari de sanatate)
daca nu realizati venituri aveti aceasta optiune de coasigurat la sot.
cf art. 213*) din legea 95/2006 următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei
b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.