avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt la locul de munca

in noaptea de revelion ma aflam la locul meu de munca ,lucrand ca si receptionera dar tot in acea noapte aveam in atributie de a sevii 50 de pers in restaurant.incasand multi bani de la revelion cineva,banuiesc ca din personal mi-a furat suma de 4435 lei,am chemat politia dar ancheta se afla in desfasurare.......la care am o intrebare va rog....seful meu mi-a spus ca pana se prinde hotul eu trebuie sa achit acea suma care s-a furat si ca imi va trage un sfert din salariu....are dreptul sa faca asa ceva????? dar seful mi-a dat voie in aceea noapte, sa servesc si in restaurant si sa am grija si de receptiecu permisia lui a fost.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
hutanu adriana, utilizator
Cel mai recent răspuns: hutanu adriana , utilizator 15:55, 13 Ianuarie 2011
In conditiile in care ati dat dovada de neglijenta are acest drept.
este vorba de o lipsa in gestiunea dvs.
daca nu se dovedeste ca dvs. sunteti cea care v-ati insusit suma de bani, nu are dreptul sa va impute aceste sume, cu exceptia situatiei in care ati dat dovada de neglijenta in exercitarea atributiilor de serviciu.
cu toate acestea, daca seful dvs. e hotarat sa procedeze in acest mod, aveti mai multe variante> ori parasiti locul de munca, ori sesizati organele ITM in prima faza, iar in functie de evolutia evenimentelor va puteti adresa organelor judiciare penale sau instantei civile
de asemenea, daca aveti suspiciuni fata de vreunul dintre ceilalti angajati, nu ezitati sa dati declaratii complete cu ocazia audierilor
da dar banii au fost incasati de o alta persoana si adusi la mine in receptie,eu nu am semnat niciunde ptr acei bani ca raman in gestiunea mea.pur si simplu au fost adusi si lasati la mine in receptie.
incercati sa ii explicati asta sefului dvs. aratati ca nu aveti nicio vina si fiti convingatoare. nu il lasati sa creada ca banii au disparut ca urmare a neglijentei dvs. sau, mai rau, ca sunteti cea care i-a furat.
daca nu gasiti intelegere iar angajatorul trece la "poprirea" salariului dvs., cautati-va un avocat care sa faca demersurile necesare in favoarea dvs. altfel, riscati sa fiti mai saraca cu 4435 lei.
seful meu este convins ca nu eu am luat banii,eu banuiesc un baiat dar pana la urma ar putea fii oricare din colegii mei de aceea am zis sa fim supusi si la detector de mincuiuni doar spre a se afla adevaratul hot,asta nu stiu in ce masura conteaza la dosar.si amprente s-au ridicat dar nu s-au vazut intr-o masura prea buna..........................dar din moment ce sefu mi-a dat acordul de a lucra in aceea noapte si pe restaurant poate sa ma acuze de neglijenta????

Alte discuții în legătură

A fost furată o sumă de bani din magazin pe tura mea, iar acum mi se cere demisia din cauza neglijenței. ce să fac? este doar vina mea? evelinebloos evelinebloos Buna ziua . Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa fac ! Sunt angajata de un an de zile la o optica medicala din Bucuresti si recent s-a produs un ... (vezi toată discuția)
Furt din camera, politia suspicioasa selena_88 selena_88 As avea o intrebare la dvs. Din camera de camin i s-a furat unei colege suma de 500 de roni, a scris declaratie la politie, noie celelalte 3 colege am fost ... (vezi toată discuția)
Acuzati de furt de catre patron restaurant ContSters377560 ContSters377560 Buna ziua, suntem trei persoane acuzate de furt ! Dar in substanta se ascunde neplata salariilor ! Am lucrat ca bucatar intr-un restaurant din Brasov pana pe ... (vezi toată discuția)