Mama mea este chemata personal la interogatoriu.Insa fiind foarte bolnava (cancer mamar cu metastaze) nu se poate prezenta. Eu, mandatara ei , am prezentat acte medicale, am spus ca mama vrea sa se prezinte la interogatoriu, insa cand sanatatea ii va permite( a fost operata si face chimioterapie) .Partea adversa a a spus ca acest lucru poate dura foarte mult. Am inteles ca fara motive temeinice , lipsa la interogatoriu poate fi considerata o marturisire. Boala mamei mele poate fi considerata motiv temeinic? Partea adversa a lasat interogatoriul la dosar. Pot cere ca interogatoriul sa aiba loc la locuinta mamei, sau pot depune raspunsurile mamei in scris ? Este vorba de un proces de executare silita. Va multumesc.
art. 224 Cod procedura civila> instanta poate incuviinta luarea interogatoriului la domiciliu daca partea este impiedicata de a veni in fata instantei.
Cu aceasta ocazie judecatorul va putea constata personal starea grava a sanatatii mamei dvs. si nu va considera lipsa la interogatoriu ca o marturisire sau ca inceput de dovada.
Depuneti diligente in sensul solicitarii deplasarii instantei la domiciliul mamei dvs.
motivele imposibilitatii de prezentare a mamei dvs in instanta sunt extrem de temeinice. daca ati depus acte medicale in acest sens, nu trebuie sa va faceti probleme ca lipsa dansei va fi o proba favorabila pt partea adversa.