avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mostre
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mostre

Buna ziua,
Am o nelamurire legata de mostre. Am primit din SUA mostre (chiar asa scrie si pe DVI) pe care le-am platit, eu neputand inca sa comercializez aceste produse fiindca nu le-am autorizat. Sunt produse veterinare. Le-am dat clientilor pe baza de contract si aviz cu mentiunea "mostre, nu se factureaza" sa vad daca sunt ok, ca sa le autorizez si sa le si import in viitor.
E ok nota contabila 623.2=371 (le am pe marfa) si procedura care am facut-o?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 23:04, 14 Ianuarie 2011
In cazul mostrelor nu exista limita pentru deductbilitatea cheltuielilor efectuate.
Se cer documente in baza carora le-ati acordat. ORICE DOCUMENT cu care puteti demonstra ca ati oferit mostrele.

:luck:
Se colecteaza cumva TVA la mostrele oferite clientilor?
Conform art. 128 alin. (8) lit. e) din Codul fiscal, nu constituie livrare de bunuri pentru care trebuie sa se emita autofatura si sa se colecteze taxa pe valoarea adaugata, acordarea in mod gratuit de bunuri ca mostre in cadrul campaniilor promotionale, pentru incercarea produselor sau pentru demonstratii la punctele de vanzare, alte bunuri acordate in scopul stimularii vanzarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip contract razvanpirvu razvanpirvu Buna ziua, Detin o firma care se ocupa cu furnizarea de produse pentru hoteluri si restaurante (suntem distribuitori, nu producem noi produsele). Recent am ... (vezi toată discuția)
Ce tratament fiscala ar avea cadoul de craciun? vipoil vipoil Buna ziua.Ce tratament fiscala ar avea cadoul de Craciun oferit clientilor in scop de promovarea firmei Agenda personalizata Pix personalizat Sticle de vin ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva pentru sponsorizare? codrutabodea codrutabodea In anul 2006 firma noastra a facut o sponsorizare de bunuri la o primarie. A fost intocmit contract de sponsorizare si PV de predare a bunurilor. Problema ... (vezi toată discuția)