Buna ziua,
Am o nelamurire legata de mostre. Am primit din SUA mostre (chiar asa scrie si pe DVI) pe care le-am platit, eu neputand inca sa comercializez aceste produse fiindca nu le-am autorizat. Sunt produse veterinare. Le-am dat clientilor pe baza de contract si aviz cu mentiunea "mostre, nu se factureaza" sa vad daca sunt ok, ca sa le autorizez si sa le si import in viitor.
E ok nota contabila 623.2=371 (le am pe marfa) si procedura care am facut-o?
In cazul mostrelor nu exista limita pentru deductbilitatea cheltuielilor efectuate.
Se cer documente in baza carora le-ati acordat. ORICE DOCUMENT cu care puteti demonstra ca ati oferit mostrele.
Conform art. 128 alin. (8) lit. e) din Codul fiscal, nu constituie livrare de bunuri pentru care trebuie sa se emita autofatura si sa se colecteze taxa pe valoarea adaugata, acordarea in mod gratuit de bunuri ca mostre in cadrul campaniilor promotionale, pentru incercarea produselor sau pentru demonstratii la punctele de vanzare, alte bunuri acordate in scopul stimularii vanzarilor
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tip contract
razvanpirvu
Buna ziua,
Detin o firma care se ocupa cu furnizarea de produse pentru hoteluri si restaurante (suntem distribuitori, nu producem noi produsele). Recent am ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.