buna ziua,am si eu o mare problema.Vreau sa ma despart de sotul meu ,avem un copil minor impreuna,eu nu imi permit sa pltesc chirie asa ca am decis sa plec la mama mea la tara ,dupa aia sa ma angajez.EL mi-a zis ca daca am hotarat sa ma despart de el.el nu ma mai ajuta cu nimic,nu mai vrea sa stie de copil.Ce sanse are sa imi ia copilul?Sau ce trebuie sa fac sa raman eu cu copiulul care m-am ocupat numai eu de cresterea lui?
Daca ziceti ca nu il vrea nu trebuie sa va faceti griji, copilul va v-a fi incredintat. trebuie sa dovediti instantei ca interesul copilului e sa ramana cu dvs.
Actionati in judecata pt divort, incredintare copil, pensie de intretinere. va plati 1/4 din veniturile lui.
puteti sa-l actionati doar pt pensie deocamdata, daca nu sunteti tocmai hotarata sa divortati
Inainte de toate, formulati cerere incredintare minor, in cadrul careia se va stabili si o pensie de intretinere.
Cati ani are minorul?
De la 10 ani va fi intrebat de instanta cu cine vrea sa ramana, se va tine cont de aceasta parere.
Apoi, se va face o ancheta sociala, pentru a se vedea cine are conditii mai bune pentru cresterea si educarea copilului.
In toata aceasta poveste, va fi angrenata si Autoritatea tutelara.
Nu puneti baza pe afirmatia lui ca nu-l intereseaza de copil, ulterior se mai schimba oamenii, mai ales cand va afla ca va trebui sa plateasca o perioada buna de timp pensie de intretinere.
copilul are 2 ani si sase luni. Stam impreuna cu soacra mea.care are 2 amanti si vin acasa in prezenta copilului.si mie nu imi convine asta.eu nu am conditii ca el,dar i voi da o educatie mai buna decat el.eu lucrez acum in bucuresti dar el nu vrea sa stea cu copilul opt ore cand sunt eu la servici.el sta acasa trei zile si una lucreaza.a spus ca daca eu plec de la el sa ma descurc singura.
Dupa cum se vede treaba nu scapati usor de sot.Deci,va indic sa faeti o singura actiune de divort,in care sa solicitati incredintarea copilului si fixarea pensiei de intretinere.Toate astea dupa ce va luati copilul si plecati la parinti ,prietene sau rude,pentru ca la aflarea vestii de regula sotii sunt cam recalcitranti si nu se stie.La judecatorie trebuie se platiti o taxa in functie de salariul dvs.Veti formula cererea dupa exemplele de pe internet,copii dupa acte*aveti grija la plecare sa luati actele dvs.certificat de nastere,casatorie ,nastere copil si buletinul,eventual livretul de familie*.Autoritatea tutelara va face o ancheta din care sa rezulte ca indepliniti conditiile de crestere si educare pentru minor.Oricum daca sunteti o mama buna si puteti dovedi cu martori,nici o instanta nu ia copilul atat de mic de la mama.Va veti intalni la judecatorie*aveti grija sa fiti insotita de cineva pentru a nu da ocazia la cearta.Fiti calma,nu vorbiti mult si incercati sa fiti cat mai cuminte in perioada de pana la divort,pentru ca se stie ,barbati fac urat daca va vad in compania altor barbati.Mult succes!
Custodia copilului
abcdefg
suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)