avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort dupa 6 ani de cand suntem despartiti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort dupa 6 ani de cand suntem despartiti

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de divort. Am fost casatoriti 5 ani, dupa care ne-am despartit dar nu cu divort. Avem un copil, care acum are 9ani, care sta cu mine, iar tatal ei nu a mai venit sa o vada de 2 ani. Acum vreau sa depun actiunea de divort, si intrebarea ar fi cat dureaza toata procedura avand in vedere ca se 6 ani nu mai suntem impreuna? Se face si expertiza sociala, ptr copil, sau chestii din astea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:27, 3 Septembrie 2009
Divortul in sine nu dureaza, insa in aceeasi cerere va trebui sa solicitati incredintarea spre crestere si educare a minorei. Avand in vedere ca exista un copil minor veti avea nevoie de 1 sau 2 martori in fuctie si de pozitia procesuala a sotului. In cazul dvs este obligatorie ancheta sociala, insa in functie de instanta, aceasta poate fi dispusa si efectuata inainte de primul termen de judecata. Procesul ar putea dura, in functie de pozitia paratului si de martori 2-3 termene, asta inseamna undeva la 5 luni de la data introducerii cererii la Judecatorie

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Multumesc pentru raspuns. Sunt sigura ca el nu are niciun fel de pretentii asupra copilului, mai ales ca vine foarte rar sa o vada. Si am discutat problema cu el de multe ori, si nu s-a opus nici pentru divort , nici pentru copil. In cazul asta ar trebui sa mai cer expertiza de la asistenta sociala? El oricum imi spune de cativa ani sa intentez eu procesul de divort, ca el nu are nici timp nici bani, ca sa scapam mai repede.
Introduceti actiune de divort, solicitati incredintarea copilului. Instanta va dispune ca Autoritatea Tutelara sa efectueze ancheta sociala la domiciliu partilor. Mai trebuie avut in vedere si problema pensiei de intretinere.
pensie de intretinere imi da de cand ne-am despartit, pentru ca imediat l-am dat in judecata pentru pensie.Ideea este, ca nu as vrea sa ma complic prea mult, mai ales ca au trecut atatia ani, si el e de acord sa terminam odata. Va multumesc.
Depuneti o cerere de divort din culpa comuna cu o minima motivare (despartirea in fapt de atata vreme atarna greu), cereti ca pentru termen sa fie citata si Autoritatea Tutelara ..X... , vorbiti cu sotul si va prezentati la primul termen cu o cunostinta comuna pe post de martor comun si ...daca nu nimeriti in protest (cum s-a intamplat zile acestea) atunci cel tarziu la al doilea termen, daca nu chiar de la primul (daca apare si raportul de ancheta sociala), se pronunta divortul.
Adica, daca tot ati asteptat atatia ani ce mai conteaza 1-2 termene. (1-2 luni).
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe spg77 spg77 In caz de divort, ce probe este indicat si pot solicita? Precizez ca este un copil minor la mijloc, este vorba de culpa sotului si sunt si bunuri care vor face ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori fara martori ContSters195759 ContSters195759 buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga ... (vezi toată discuția)
Cat poate dura un divort cu minor? madalina07 madalina07 Buna seara. Sunt in divort de 3 luni de zile. Motivele divortului sunt violenta fizica si verbala a sotului,dar din casatoria noastra a rezultat un copil de ... (vezi toată discuția)