avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cat poate dura un divort cu minor?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cat poate dura un divort cu minor?

Buna seara.
Sunt in divort de 3 luni de zile.
Motivele divortului sunt violenta fizica si verbala a sotului,dar din casatoria noastra a rezultat un copil de 2 ani.
De la depunerea cererii pana la prima infatisare a trecut o luna jumatate.La prima infatisare am cerut proba cu inscrisul si cu martori,iar dupa aproape 2 luni am si al doilea termen.
Intrebarile mele sunt:
Pot spera ca divortul(desi nu este de comun acord) sa se incheie la al 2 lea termen?Sau mai e nevoie de inca un termen pt pronuntarea hotararii?
Daca mai primesc un nou termen tot 2 luni va dura?Sau poate fi mai putin?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:50, 7 Ianuarie 2010
Daca sotul nu e de acord va dura mai mult.
Sigur termenele sunt de 2 luni sau mai mult, in prezent instantele fiind extrem de aglomerate.
Poate ramane in pronuntare dupa proba cu martori daca si sotul achieseaza la cererea de divort si e de acord cu incredintarea minorului. Dureaza si ancheta sociala ( daca solicita si el custodia).
sotul nu e de acord cu divortul,sustine ca nu e in interesul minorului sa se desfaca casatoria,deci nu a solicitat custodia copilului sau inca o poate solicita?Ancheta sociala unde locuiesc eu cu minorul s-a efectuat si depus la dosar,el nu a fost gasit acasa si desi a fost chemat la autoritatea tutelara in repetate randuri nu s-a prezentat si nici nu a solicitat ancheta sociala,o mai poate solicita?
Teoretic poate solicita custodia pana la implinirea de catre minor a varstei de 18 ani.
Dupa administrarea probelor, care din ce spuneti va fi la viitorul termen, ar trebui sa se termine ...fondul...Asta daca nu aveti cumva sipartaj iar el nu are un superavocat sa tergiverseze cauza...Dupa aceea asteptati sa vi se comunice hotararea( ce poate dura cateva luni chiar, depinde de instanta) si asteptati 30 de zile sa vedeti daca declara apel.Daca declar...dureaza cam in intre 6 luni si 1 an garantat...
Scurt si la obiect...multumesc de raspuns.
Urat ca poate dura atat de mult comunicarea,dar nu ma mira...am facut si o plangere penala impotriva lui si de 3 luni de zile cauza este pe rol la parchet...

Alte discuții în legătură

Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)
Durata divort csllngy csllngy Buna ziua Puteti sa-mi spuneti aproximativ, daca in 10 noiembrie 2010 avem prima infatisare la judecatorie pt divort ( inaintat de mine), cam in cat timp se ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord camelia mitroi camelia mitroi Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, cum se procedeaza in cazul unui divort in care ambii soti sunt de acord cu acesta. Ce acte trebuie semnate, cum se acorda ... (vezi toată discuția)