avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori fara martori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori fara martori

buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga nimic inafara celor doi copii,el adresandu-mi injurii tot mai des fiind lipsit de afectiune si tot mai rece fata de familie,nu am martori sa prezint la divort fiiindca nu stie nimeni ce se intampla in familia noastra.Doresc sa stiu daca este necesara prezenta mea la toate infatisarile si cam cat ar dura procesul avand in vedere ca nu vreau un proces cu martori si nu am pretentii. Dupa divort ianafara pastrarii numelui si a fetitei de un anisor baiatul de 10 ani uramand sa-l las sotului de care oricum este mai atasat.Mentionez ca am o stare materiala care imi permite intretinerea minorului si as dori sa parasesc localitatea cat mai repede. Va multumesc, cu respect Maria(SOTUL NU ESTE DE ACORD CU DIVORTUL,FACAND TOT FELUL DE AMENINTARI CA SA RENUNT)
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
ContSters195759, utilizator
va angajati un avocati, ii faceti procura speciala de reprezentare in fata instantei si nu mai este nevoie sa va prezentati personal ( in mod normal este obligatoriu). se poate face divortul si fara martori dar sa fie si sotul de acord sa rezolvati mai rapid. puteti sa incercati si un acord de mediere.
puteti depune cerere pt un divort prin acord, daca va intelegeti in toate privintele, in acest caz nu mai aveti nevoie de martori. ar fi indicat ca cererea sa va fie redactata de un avocat. e posibil sa divortati la primul termen, daca raportul autoritatii tutelare ajunge pana atunci la dosar.
Cel mai rapid si fara martori este in cazul in care va intelegi asupra tuturor aspectelor, amandoi sa fiti de acord cu divortul, cu custodia copiilor, numele dv dupa casatorie. In acest caz va recomand medierea. Trebuie sa va prezentati la mediator si apoi cu acordul de mediere la tribunal. Apoi nu va mai fi nevoie de prezenta ambilor parinti, nu vor mai exista termene, nu exista judecati in curte. Doar ca va dura pana in momentul in care vor veni cei de la autoritatea tutelara pt ancheta sociala cu privire incredintarea minorilor si apoi pana va ajunge raportul la judecatorie.

Dupa nicio luna, eu am divortat.
Mergeti la un birou de mediator,conditia rezolvarii conflictului pe cale amiabila este ca si dvs. si sotul ( sau toate partile implicate ) sa fie de acord cu procedura medierii
Gasiti model de cerere pe internet.In cerere stipulati ca vreti sa divortati de comun acord,ca v-ati inteles in privinta copiilor si a numelui dupa divort ,precum si a pensiei de intretinere si a domiciliului minorilor.Platiti 39 lei + 0,30 lei ,depuneti cererea,chitantele si copie dupa actele de st.civila,adica certif de nastere ale dvs.si ale copiilor,certif.de casatorie si buletine.Va prezentati la primul termen si gata.Nu aveti nevoie de martori si nici de ancheta sociala.Daca scrieti in cerere tot nu aveti nevoie nici de mediator,de nimic.Cu 42 de lei sunteti divortati in 30 de zile.Cel putin asa se procedeaza la noi.Succes!

Alte discuții în legătură

Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Divort Ramona1982 Ramona1982 in cererea de divort se trec toate cererile ( divort, revenirea nume, incredintare minori 13-16 ani, partaj) (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)