Buna seara
Va rog frumos sa stergeti din mesajul dvs. denumirea societatii implicate in discutie deoarece in acest forum se discuta ideea si nu persoana juridica.
Chiar daca acest debit a fost cesionat, creditorul nu putea cesiona mai multe drepturi decat cele prevazute in contract.Cititi cu foarte mare atentie contractul si veti gasi solutii favorabile dvs.
Taxa de reziliere contract, conform practicii judiciare in materie, este considerata ca fiind o dauna compensatorie si este nula absolut :"In ce priveSte clauza penala prevazuta la art. 14.2 din contract,
instanta apreciaza ca reprezinta daune compensatorii pentru situatia in care contractul inceteaza inainte de termen. In conditiile in care obligatia principala a fost stabilita in bani, iar partile au stabilit daune moratorii pentru intarzierea acestei obligatii, pe care instanta a apreciat-o ca fiind in parte valabila la nivelul maximului dobanzii permise in materie civila, [
b]aceasta clauza nu are un rol reparatoriu. In raport de aceleaSi dispozitii ale art. 5 alin. 1 din OG 9/2000, aceasta clauza este lovita de nulitate absoluta.
A se vedea:
[ link extern ]
Ar fi existat si posibilitatea retractului litigios in eventualitatea unui litigiu daca nu vi s-ar fi aplicat disp. art.45 C.com.
O discutie care va poate ajuta, in legatura cu intelegerea notiunii, conditiile/aplicarea "retractului litigios", cu precizarea faptului ca, spre deosebire de acel contract de credit, contractul dvs. nu reprezinta titlu executoriu, fiind un contract de prestari servicii/un contract comercial, gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...