avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Legãtura traducãtorului cu notarul
Discuție deschisă în Traduceri

Legãtura traducãtorului cu notarul

Buna seara!
Sunt traducator autorizat de Mj din decembrie, azi mi-am facut stampila si toata ziua am citit subiectele de pe acest forum pentru a ma lamuri cu inscrierea la tribunal si Adm. Financiara (subiecte foarte utile, tin sa precizez).
Nelamurirea mea este legata de notariate: am vazut in mai multe subiecte referiri la inscrierea la notar dar n-am gasit nimic explicit. Ma puteti lamuri care este implicatia notarului si ce ar trebui sa fac legat de asta? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 21:14, 2 Martie 2011
Buna,

Iti sugerez sa te duci si la Camera Notarilor. In Ploiesti se practica sa te inregistrezi si acolo. Sa ai si o copie dupa autorizatie si dupa CIF. Am inteles ca ei transmit periodic la toate notariatele de pe raza lor o lista cu traducatorii....

Si am si eu o intrebare: a auzit cineva ca s-ar fi reglementat prin lege formatul incheierii de legalizare pentru traducatori? Pentru ca eu n-am gasit nicaieri si folosesc si eu un format pe care l-am gasit la alti traducatori.

Multumesc anticipat!
Iti trimit un document pe gmail, pentru ca il am informat pdf.
Formula este:
"Subsemnatul .... certific exactitatea traducerii cu textul inscrisului (care este autentic, in copie legalizata, cu semnatura legalizata, cu data certa sau sub semnatura privata, in extras, dupa caz) in limba .... care a fost vizat de mine, traducator ....."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare ca traducator lucageorge lucageorge Am autorizatie de la MJ care am obtinut-o pe baza certificatelor de traducator in domeniul juridic (reglementat de Legea 178/1997, cu modificarile si ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sã fac dupã obþinerea autorizaþiei? ContSters218365 ContSters218365 Buna ziua! Am tot citit si m-am tot documentat pe internet, insa nu am resut sa ma lamuresc. Acum 2 saptamani am primit autorizatia de traducator de la MJ si ... (vezi toată discuția)
Specimen de semnatura AcumoriNiciodata AcumoriNiciodata Buna ziua! Suntem o firma noua de traduceri. Spuneti-mi va rog: cine trebuie sa aiba specimen de semnatura la notariate: firma de traduceri sau fiecare ... (vezi toată discuția)