avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

Partajul se pronunta mai nou si fara expert evaluator?
Eu am ramas surprinsa astazi la procesul meu de partaj cand instanta a dat pronuntare in incheiere in urma probleor cu martori si proba mea cu interogatoriu el nu a adus ca a uitat si l-a decazut din proba.
Stau cu sufletul la gura cum se spune.
Eu am dovedit cu acte cu martori si interogatoriu ca el nu a contribuit cu absolut nimic la intretinerea celor doua imobile care au constituit masa partajabila, iar la final am cerut 90 la suta din toata masa partajabila.
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 13:36, 18 Ianuarie 2011
Se pronunta incheierea interlocutorie si dupa aceea se va face expertiza pentru evaluarea bunului imiobil,In considerentele I.A.P-ului instanta va stabili si cota fiecaruia dintre soti ,masa de impartit ,etc.Nu va faceti griji asa se procedeaza.
Pai am vazut la alte partaje ca au stabilit expertul evaluator in timpul procesului nu dupa pronuntare.
Ideea era in ce masura partajeaza acum instantele ca m-au zapacit rau de tot ba ca se analizeaza cu cat a contribuit fiecare si nu se mai lungeste nspe mii de ani ca trebuie si evaluator expert eu m-am trezit ca nu mi-a cerut asa ceva. Ea a dat pronuntare in incheiere de am ramas interzisa si ma uitam la ea ca vitelul la poarta noua. Eu am depus toate probele posibile din care reise clar ca eu am contribuit cela mai mult la intretinerea imobilelor, in final m-a intrebat judecatoarea cat doresc si am zis 90 la suta din masa partajabila.
In primul rand nu inteleg ce a facut instanta. Cum adica pronuntare in incheiere?
E posibil sa se fi discutat o exceptie, o proba etc. si instanta sa spuna ca se va pronunta prin incheiere.
E posibil ca dv. si sotul sa fi evaluat imobilul la aceeasi suma si sa nu fie nevoie de expert, asa ca instanta sa ramana in pronuntare pe fond...
Habar nu am ce anume a facut instanta...
Mai aveti termen dat in cunostinta?
Nu nu a mai spus nici un termen. Asta m-a mirat si pe mine a spus clar pronuntare in incheiere.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
raluca32, utilizator

Alte discuții în legătură

Exepertiza evaluare bunuri comune? raluca32 raluca32 Se face numai daca una dintre parti cere acest lucru? nu mai inteleg absolut nimic instanta ieri a dat pronuntare in incheiere la procesul meu de partaj fara ... (vezi toată discuția)
Partaj: obiective expertiza brokenangel brokenangel Va rog din suflet ajutati ma si dati mi cateva exemple de obiective ce se pot stabilii in situatia urmatoare : 1)am depus la dosar acte in dovedirea ... (vezi toată discuția)
Obiectii la ..incheiere !? tutu12 tutu12 .. s-a dat o incheiere intr-un proces de partaj , hotarandu-se desemnarea unor experi evaluatori de bunuri si .. contabil. O bservand ulterior incheierea am ... (vezi toată discuția)