avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj: Obiective expertiza
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj: Obiective expertiza

Va rog din suflet ajutati ma si dati mi cateva exemple de obiective ce se pot stabilii in situatia urmatoare :

1)am depus la dosar acte in dovedirea veniturilor mele de dinainte de casatorie( concubinaj)
2)am depus acte in dovedire banilor din timpul casatoriei si am cerut 75% cota din masa partajabila
3)nu stiu cum si ce sa cer expertului pentru a contatata faptul ca eu am avut veniturile net superioare fata de fostul sot si sa obtin cota de 75% din masa partajabila
4)nu stiu cum sa ma exprim si sa cer banii pe lucrurile si cheltuielile facute pentru el si familia lui pe care le am dovedit de altfel cu acte .
5)ar mai fi de mentionat ca avem o casa luata prin prima casa si ca aportul meu la achizitionarea bunului a fost de 75% intrucat a fost achizionata cu banii mei de dinainte de casatorie pe care i am pastrat a o ruda in eventualitatea ca imi voi lua o casa .
6) am avut o masina pe care am luat o cu credit platit de mine integral pana la ultima rata, masina se afla la fostul sot si desi este in masa partajabila a profitata ca era pe numele lui si a vandut o ( ce pot cere in aceasa situatie?)

Va rog mult invatati ma cum sa ma exprin si cum sa cer expertului in asa fel sa inteleaga la ce anume ma refer am termen vinerea aceasta ..:((( :sorry:.

Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: brokenangel , utilizator 09:33, 23 Septembrie 2015
Obiectivele ar fi trebuit stabilite de catre instanta prin incheierea de sedinta.Nu rezulta din postarea dvs ce fel de expertiza se realizeaza in cauza dvs.In mod normal trebuia solicitata o expertiza evaluare bunuri mobile (daca acestea fac obiectul partajului) si /sau expertiza evaluare imobil pt stabilirea eventualelor imbunatatiri aduse,stabilirea valorii de circulatie etc.Problemele la care dvs faceti referire ,contributia avuta la dobandirea masei partajabile se dovedesc prin probele administrate in timpul procesului inscrisuri,interogatoriu etcsi mai putin printr-o expertiza.
Va multumesc din suflet pentru raspuns si imi cer scuze ca nu am fost suficient de clara .

Pana acum din 2013 luna mai am avut termene pentru interogatoriul meu si al fostului sot si termene pentru audierea martorilor (ni s a acceptat cate 3 de fiecare 4 si acum vineri vor fi audiati ultimii )

Pe parcurs, am depus cerere precizatoare si anexe cu documentele care arata veniturile mele de dinainte de casatorie, din timpul casatoriei si felul in care am sustinut pe el si familia lui inainte de a ne casatorii si dupa (platind tratamente medicale ptr mama lui, achizitia casei, masina etc)

Acum inainte cu 5 zile am depus nota de sedinta in care arat unde a mintit el si martorii si am depus alte documente in dovedirea veniturilor si argumente pentru solicitarea mea de partajare in cote de 75% . Nu inteleg cum s ar putea pronunta pe cote fara audierea martorilor , fara concluzii(nu am depus deoarece am inteles ca pot depune in sedinta vineri acum) si fara ca dna. judecator sa ia la cunostinta ultimele documente depuse de mine dar si fara sa comunice partii adverse nota de sedinta si documentele ?!

Am inteles ca ar fi bine sa am pregatite obiectivele pentru expertiza , nu am inteles cand se aproba expertiza si ce am de facut pentru ca dna judecator nu a facut incheiere de sedinta in care sa se faca referire la expertiza insa u in cerere precizatoare,reconventionala si intampinare am cerut proba cu inscrisuri, martori si expertiza.

Va rog din tot sufletul lamuriti ma ca nu stiu ce sa fac, cum sa le scriu si mai ales nu stiu la ce sa ma astept vineri - pot ramane pe strazi cu un copil de 7 ani desi am dovedit aportul meu major ???

Va multumesc din suflet !
drepturile ce revin din masa partajabila vor reenii in functie de aportul dovedit al fostilor soti la dobadirea lor.
Proba aportului la bunurile comune dobandite se face cu mijloacele de proba pe care partile le-au solicitat prin actiune si intampinare si pe care instanta le-- incuviintat !
Daca nu aveti avocat in cauza este bine sa va angajati unul.
Eventuale obiective pentru expertiza contabila daca este solicitata:

Obiectiv nr. 1 : Să se stabileasca dreptul de creanta al reclamantei _______;
Obiectiv nr. 2 : Sa se evalueze pasivul comunitar.
alcibiade - va rog daca mi puteti da inca alte cateva exemple .. va multumesc tare mult!

Alte discuții în legătură

Admiterea in principiu brokenangel brokenangel admiterea in principiu va rog lamuriti ma si pe mine pentru ca desi am avocat nu inteleg care vor fi pasii urmatori si ce mai pot face sau nu in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Partaj raluca32 raluca32 Partajul se pronunta mai nou si fara expert evaluator? Eu am ramas surprinsa astazi la procesul meu de partaj cand instanta a dat pronuntare in incheiere in ... (vezi toată discuția)
Lnstrainare bun comun ce face parte din masa partajabila brokenangel brokenangel Buna seara , 1) Va rog spuneti mi daca se poate vinde un bun comun ( autoturism) ce face obiectul unui partaj si care se afla in masa partajabila si daca ... (vezi toată discuția)