avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnstrainare bun comun ce face parte din masa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnstrainare bun comun ce face parte din masa partajabila

Buna seara ,

1) Va rog spuneti mi daca se poate vinde un bun comun ( autoturism) ce face obiectul unui partaj si care se afla in masa partajabila si daca da prin ce metode ?

Daca este ilegal care sunt consecintele si cum pot arata instantei fapta celui care a instrainat bunul ? Stiu sigur ca bunul a fost vandut !

2) Va rog spuneti mi in situatia in care eu am achizitionat autoturismul printr un credit auto in timpul casatoriei ( nu m am folosit de acest bun ) 6500 euro , dupa despartirea in fapt bunul a intrat in posesia defintiva a fostului sot eu platind in continuare ratele - el nu aplatit decat 2 rate cu banii furati din locuinta in rest toate ratele sunt patite de mine ba mai mult pot demonstra ca faceam plati in avans pentru ca datoria sa se stinga mai repede .. Pot cere 100% cota la masa partajabila ptr acest bun?

Va multumesc din suflet !

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
brokenangel, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua, va multumesc pentru raspunsuri si as vrea sa imi spuneti daca se poate, va rog ..

masina despre care vb a fost cumparata din banii proveniti dintr o masina cumparata tot de mine in perioada de dinaintea casatoriei pe numele fostului sot .

cea de a 2 a masina care face obiectul partajului,este luata tot din banii banii mentionati mai sus + un credit platit in integralitate de mine - masina am pus o pe numele fostului sot iar el a fost singurul care s a folosit de acest bun pana la momentul in care a vandut -o

1)prima masina am luat o cu banii jos din banii mei nefiind casatoriti
2)cea de a doua am luat o cu banii de pe prima masina + un credit in timpul casatoriei

invavati ma va rog cum pot sa cer cota de 75% sau 100 % eu fiind cea care a platit si poate dovedi veniturile din ambele perioade, el nu va raspunde legal pentru instrainarea bunului ?

va multumesc !
Fiind vb de un bun mobil, nu avea nevoie de acordul dvs.
Ce puteți sa ii pretindeți sunt banii din vânzarea lui
E discutabil ce sa solicitati in functie de cum puteti dovedi. Depinde si cine folosea masina, de ce ati achitat dv. creditul, de ce nu ati solicita impartirea lui, daca el mai exista acum sau a fost stins etc.
Eu va recomand sa va adresati unui mediator. Aici aveti posibilitatea mult mai rapida si mai putin costisitoare sa va solutionati, amiabil impartirea bunurilor comune dobandite in timul casatoriei.

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partaj: obiective expertiza brokenangel brokenangel Va rog din suflet ajutati ma si dati mi cateva exemple de obiective ce se pot stabilii in situatia urmatoare : 1)am depus la dosar acte in dovedirea ... (vezi toată discuția)