avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnstrainare bun comun ce face parte din masa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnstrainare bun comun ce face parte din masa partajabila

Buna seara ,

1) Va rog spuneti mi daca se poate vinde un bun comun ( autoturism) ce face obiectul unui partaj si care se afla in masa partajabila si daca da prin ce metode ?

Daca este ilegal care sunt consecintele si cum pot arata instantei fapta celui care a instrainat bunul ? Stiu sigur ca bunul a fost vandut !

2) Va rog spuneti mi in situatia in care eu am achizitionat autoturismul printr un credit auto in timpul casatoriei ( nu m am folosit de acest bun ) 6500 euro , dupa despartirea in fapt bunul a intrat in posesia defintiva a fostului sot eu platind in continuare ratele - el nu aplatit decat 2 rate cu banii furati din locuinta in rest toate ratele sunt patite de mine ba mai mult pot demonstra ca faceam plati in avans pentru ca datoria sa se stinga mai repede .. Pot cere 100% cota la masa partajabila ptr acest bun?

Va multumesc din suflet !

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
brokenangel, utilizator
creditul l am achitat eu singura in timpul casatoriei si pot dovedi cu inscrisuri faptul ca doar eu am achitat si el s a folosit singur de masina - pe mine ma intereseaza daca ii pot cere 75% din banii pe care i am dat la cumpararea celui de al 2 lea autovehicul tinand cont ca e luat cu banii proveniti de pe prima masina tot banii mei si cea de a doua achitata de mine ...cum pot face ca instanta sa accepte dovezile ca eu am avut bani iar el nu in ambele dati ? multumesc mult !
Desigur că îi puteți cere 75%. Nu înseamnă că îi veți și obține. Procentele se calculează corespunzător întregii mase partajabile și nu pe fiecare obiect în parte. De asemenea contează contribuția fiecăruia dintre soți pe parcursul întregii căsătorii, la realizarea acestei mase. După cum vedeți, nu e chiar atât de simplu. Cred că cel mai înțelept este să consultați un avocat. Printre mediatori există persoane care nu au studii juridice și care produc uneori aberații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)
Partaj: obiective expertiza brokenangel brokenangel Va rog din suflet ajutati ma si dati mi cateva exemple de obiective ce se pot stabilii in situatia urmatoare : 1)am depus la dosar acte in dovedirea ... (vezi toată discuția)