avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte(mostenire) pt casa in urma mortii proprietarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte(mostenire) pt casa in urma mortii proprietarilor

bunicii mei au decedat,actele de proprietate ale casei unde locuim fiind inca pe numele lor.vreau sa aflu cum trebuie si cit ma costa sa facem actele pe numele nostru,al mamei mele pt ca ea este mostenitoarea si fiica unica.bunicii sunt morti de 9, respectiv 3 ani.as vrea sa stiu cu exactitate despre ce este vb.multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:01, 13 Ianuarie 2011
Mergeti la notar ,acela va poate spune cat costa ,oricum nu o suma modica.Vi se elibereaza certificatul de mostenitor in care sunt deschise cele doua succesiuni.
Certificatele de deces, certificatele de naștere și căsătorie ale defuncților, certificat de naștere și căsătorie al fiicei defuncților, actele de proprietate, certificat de atestare fiscală de la primăria pe raza căreia se află imobilele proprietatea defuncților, buletin, 2 martori cu buletinele. Numai după ce duceți actele la notar aflați taxele. Mama va plăti și impozitul datorat statului pentru că nu s-a dezbătut succesiunea în termen de 2 ani de la decesul părinților.:(
Mama dvs trebuie sa meargă la notar pentru a i se elibera certificat de moștenitor.
Cheltuielile le aflați de la notar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sot iancutuila iancutuila va rog sa-mi spuneti cat costa o succesiune si daca sotul meu a decedat in februarie 2013 pot pune curator pentru fata minora care va implini peste 4 luni ... (vezi toată discuția)
Mostenire krysty.cv krysty.cv #-o Tatal meu a murit in Decembrie 2010,a fost recasatorit . Ptr. a cere mostenire trebuie sa stiu ce proprietati a avut ? Este un termen in care se poate ... (vezi toată discuția)
As dori sa ma lamureasca cineva socela socela timp de 4 ani locuiesc impreuna cu mama mea . imobilul in care locuim impreuna este proprietatea mamei si a tatalui [decedat] ,am viza de flotant [buletinul ... (vezi toată discuția)