avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as dori sa ma lamureasca cineva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as dori sa ma lamureasca cineva

timp de 4 ani locuiesc impreuna cu mama mea . imobilul in care locuim impreuna este proprietatea mamei si a tatalui [decedat] ,am viza de flotant [buletinul schimbat si aceeasi adrea unde se afla acel imobil,si unde locuesc].Acum mama mea vrea sa ceara ordin de evacuare [asa a invatzat-o un domn politai] prin instanta , intrebarea mea este ;-poate sa faca asa ceva? aceea proprietate a fost si a tatalui meu unde de fapt si de drept nu sunt mostenitoare si eu? la fel ca si mama sisora mea? poate sa ceara ordin de evacuare pentru mine? atita timp cit domiciliul stabil este prevazut in buletin.in urma decesului tatalui meu nu sunt mostenitoare si eu cu toate ca legal nu s-a dezbatut mostenirea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:53, 12 Februarie 2011
Cati ani aveti ? Mergeti la un notar pentru deschiderea succesiuni .Fara exceptie, cererea pentru deschiderea succesiunii se depune numai la unul dintre notarii publici de la locul unde se afla ultimul domiciliu al persoanei decedate.Procedura succesorala se deschide, dupa caz, la cererea oricarei persoane interesate ,cererea va cuprinde: data decesului si ultimul domiciliu al defunctului; numele, prenumele si domiciliul succesibililor, bunurile succesorale ,ca acte ...certificatul de deces al autorului, certificatul de nastere al succesorilor, si, dupa caz, certificatul de casatorie ,actele de proprietate asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului si adeverinta (certificat) de rol, fiscal sau agricol eliberata de Primarie (administratia financiara) referitoare la bunurile imobile ale defunctului,martori , ,,,,,,,, iar ce trebuie luat in seama , taxele succesorale si timbru judiciar la bugetul statului si onorariul notarului public . Bafta !!!!!
dupa dezbaterea succesiunii , mama nu va poate evacua ca veti fi coproprietar, decat daca va actioneaza in judecata pt iesire din indiviziune si va despagubeste pt cota dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare ap THEODORA30 THEODORA30 parintii mei au cumparat impreuna un ap,mama a murit de 10 ani,acum tata doreste de comun acord cu noi( copii lui)sa vanda ap,trebuie facuta taxa de ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ... aida33 aida33 Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti ... (vezi toată discuția)